Ilja Bryzgalov.
World Cup 2016

Bryzgalovs märkliga Kanadahyllning: ”De är som orcher från The Hobbit”

ANNONS

Under sin NHL-karriär gjorde sig den ryske målvakten Ilja Bryzgalov lika känd för sina härliga uttalanden utanför isen som för sitt spel på den. Men att han under en period var en framgångsrik NHL-målvakt kan ingen ta ifrån honom, något som bland annat gav honom möjligheten att vara med i den ryska truppen vid OS i Vancouver 2010.

Ni minns nog mycket väl hur det gick, när Kanada bokstavligen kastade ut Ryssland ur hockeyturneringen med en 7-3-seger i kvartsfinalen. Bryzgalov hade till en början första parkett under den matchen som reservmålvakt, men fick hoppa in i stället för Jevgenij Nabokov vid ställningen 6-1. Han minns matchen väl.
– De kom ut som gorillor ur en bur. De kom ut på isen och var redo. De var förberedda, de kom för att vinna. De var bättre än oss i alla aspekter av spelet, det var total domination, säger Bryzgalov till ESPN.

Nu har Bryzgalov precis som alla andra följt World Cup-turneringen, och tycker att Kanada är ännu bättre än 2010.
– Inte gorillor. De är mer som orcher från The Hobbit. Du såg den filmen, eller hur? Stora. Elaka. Läskiga.

Den här artikeln handlar om: