Jack Eichel.
Nyheter

Buffalo: Början på något riktigt spännande

ANNONS

Buffalo Sabres tog myrsteg i rätt riktning under fjolåret. Med en hel radda unga och riktigt spännande spelare i truppen kan det här blir året när pusselbitarna faller på plats – speciellt om målvaktsspelet håller måttet.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Anders Nilsson, mv, St. Louis, Dmitrij Kulikov, b, Florida, Justin Falk, b, Columbus, Hudson Fasching, fw, University of Minnesota NCAA), Kyle Okposo, fw, N Y Islanders, Alexander Nylander, fw, Mississauga (OHL).
Förluster: Chad Johnson, mv, Calgary, Mark Pysyk, b, Florida, Chad Ruhwedel, b, Pittsburgh.  

S9

S1RASMUS RISTOLAINEN
Den robusta backklippan från Åbo är ännu inte sajnad till något nytt kontrakt. Efter 41 poäng förra säsongen är det inte underligt att Sverigedödaren från JVM-finalen 2014 är ute efter en rejäl löneökning. Har under sina tre säsonger i Nordamerika tagit enorma kliv i utvecklingen och kommer att bli en pjäs som loggar tunga minuter på Sabres blålinje under många år framöver.

S2RYAN O’REILLY
Blott 25 år gammal känns den allsidige tvåvägscentern redan som en veteran i ligan. O’Reilly slog till med 60 poäng under sin första säsong med Sabres, men uppges också ha haft en stor inverkan på de yngre spelarna utanför isen. När Brian Gionta försvinner från klubben efter den här säsongen är det klart som korvspad att O’Reilly blir ny kapten.

S3KYLE OKPOSO
En prestigevärvning för general managern Tim Murray. Okposo var en av de mest eftertraktade spelarna i årets free agent-pool och cashade in rejält med ett sjuårskontrakt värt sex miljoner dollar per säsong. Kommer att producera runt 50-65 poäng per säsong under ett par år framöver och bidra till att Sabres ett farligare lag.

S4SAM REINHART
Det började lite vingligt, men allt eftersom 2014 års drafttvåa fann sig till rätta i NHL började målen trilla in. Reinhart hade en riktigt bra avslutning på säsongen och stannade på 23 mål och 42 poäng. Det finns goda skäl att tro att den intelligente centern ska kunna nå 50 poäng redan i år – om han bara undviker andraårsförbannelsen.

S6
Lagets poängkung: 
JACK EICHEL
Drafttvåan från förra året behövde i likhet med Reinhart lite tid på sig att anpassa sig till NHL-livet efter att ha spelat collegehockey 2014/15. Avslutade säsongen starkt och landade på 56 poäng, lite i skymundan av andra rookies som Artemij Panarin, Connor McDavid och Shayne Gostisbehere. Amerikanen har allt som krävs för att blir storstjärna i NHL och man kan kallt räkna med att han tar ett steg ditåt redan den här säsongen.

S5JAKE McCABE
De flesta unga spelarna i Buffalo har redan fått något som kan liknas vid genombrott. Om inte Alexander Nylander lyckas spela till sig en NHL-tröja direkt, vilket kommer att bli tufft, är Jake McCabe den spelare som är värd att hålla ett öga på. 22-åringen, kapten för USA:s guldlag på JVM 2013, spelade till sin en ordinarie plats i Sabres i fjol och växte undan för undan ju längre säsongen led. Med lite större förtroende kan han ta ytterligare ett steg i rätt riktning.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Massor med lovande spelare och en aggressiv general manager i Tim Murray som aldrig bangar för att göra en spännande trejd. Det är sällan en tråkig stund kring Buffalo Sabres numera. Förra säsongen var en ojämn historia, men ändå ett gäng skridskoskär mot upprättelse efter några svåra år. Murray har sedan han tog över Sabres byggt ett starkt fundament med unga spelare och i allt större utsträckning omgett dem med starka karaktärer och skickliga spelare som Ryan O’Reilly och senast Kyle Okposo. Det som fattas är stabilitet på målvaktssidan, där Robin Lehner fortfarande får ses som ett oskrivet kort efter att ha fått stora delar av förra säsongen förstörd av skada. Kan han axla ansvaret mellan stolparna kommer Sabres att kunna nosa på en slutspelsplats redan i år. Om inte – vad kan lagets övriga svenska målvakter Anders Nilsson och Linus Ullmark bidra med. En huvudvärk för Sabres klubbledning är vad man ska göra med strulpellen Evander Kane. De svarta rubrikerna fortsätter att hopa sig kring 25-åringen, som inte är långt ifrån att vaska bort sin lovande karriär. Kan Tim Murray bli kvitt sin oroshärd, eller måste Sabres fortsätta leva med hans snedsteg?


Evander Kane. Foto: Minas Panagiotakis/Getty Images

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31) Anders Nilsson
40) Robin Lehner

BACKAR:
4) Josh Gorges
6) Cody Franson
29) Jake McCabe
34) Casey Nelson
41) Justin Falk
47) Zach Bogosian
55) Rasmus Ristolainen*
77) Dmitrij Kulikov

FORWARDS:
8) Cody McCormick
9) Evander Kane
12) Brian Gionta ”C”
15) Jack Eichel
19) Cal O’Reilly
21) Kyle Okposo
22) Johan Larsson
23) Sam Reinhart
26) Matt Moulson
28) Zemgus Girgensons
44) Nicolas Deslauriers
52) Hudson Fasching
63) Tyler Ennis
90) Ryan O’Reilly
XX) Alexander Nylander

COACH: 
Dan Bylsma (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch