”JURYN” Hockeysverige.se har bett sex medieprofiler att dela med sig av sina tips inför den allsvenska starten.
Västerviks IK

Experterna tippar Hockeyallsvenskan: ”AIK har största chansen att gå upp”

I kväll drar Hockeyallsvenskan i gång med fem bataljer. I ett försök att samla förväntningarna inför säsongen har hockeysverige.se samlat sex medieprofiler och bett dem om deras åsikter och förväntningar inför säsongen. Vilka lag möts i den allsvenska finalen? Kan något av lagen ta sig upp i SHL? Vilka tvingas kvala för sin allsvenska existens? Och vilka spelare kommer att bli mest spännande att följa?

Mike Helber, C More

Vilka två lag hamnar i den hockeyallsvenska finalen?
– AIK har bästa organisationen, Det skulle ingen trott på för ett år sedan, men efter det har Roger Melin och Anders Gozzi klivit in igen. AIK har också det bästa manskapet som leds av fyra centrar, Oscar Steén, Jonas Almtorp, Emil Lundberg och Christian Sandberg. Dessutom kan Stefan Johansson vara med från början. Det här laget har rutin och dessutom ett antal frejdiga ungdomar i Jesper Frödén och Jesper Bratt.
– Modo Hockey blir det andra. Dom har en intressant blandning av rutinerade och unga spelare. Nu har man kallat hem ett antal spelare som varit utlånade, exempelvis Patrik Karlkvist. Sedan har Modo värvat bra, bland andra Drew Paris och Henrik Björklund. Med andra ord har man hittat spets till det här laget. Om Modo får en bra start kan dom ha en bra säsong framför sig. Deras första fem matcher kommer bli extremt viktiga.

Kan du se att något lag går hela vägen upp i SHL?
 Jag tror Leksand kommer bli hårt utsatta i SHL den här säsongen och halkar efter. Det ger en öppning för ett lag från Hockeyallsvenskan att ta deras plats.

Vilka två lag får kvala neråt?
– På 13:e plats kommer Karlskoga. Dom gör ett omtag och har tappat flera av sina fanbärare, spelare som har bott länge i Karlskoga och stått för lagets sätt att spela. Den enda som är av dom här spelarna som är kvar är Daniel Wessner. Han får en ledarskapsutmaning som buse, retsticka och lagkapten. Det kommer bli en väldigt svår kombination att få ihop ett bra sätt. Frågan är om han kommer ändra sin spelstil, vilket jag inte tror kommer att gynna honom.
– Det andra laget är Västervik trots deras vinster på försäsongen. Västervik är ett lag som tappade fem man som var väldigt viktiga när dom gick upp till Hockeyallsvenskan. Att gå upp och samtidigt tappa sådana spelare blir svårt. Deras chans är att Jonas Fransson i målet spelar sin livs hockey.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Sebastian Lauritzen som kommer tillbaka efter några säsonger i utlandet. Han är en oerhört skicklig spelare som egentligen kunde spela i SHL. Nu har han haft skadebekymmer och det krävs att han kommer vara frisk hela säsongen. Han spelar i ett bra lag med många bra spelare och kommer även spela mycket powerplay. Det här gör att han med sina passningar kommer att vinna poängliga.

Vilken spelare blir mest spännande att följa i Hockeyallsvenskan?
– Jesper Frödén av den enkla anledningen att han ligger lite före spelare som exempelvis Jonathan Dahlén och Elias Pettersson. Han kanske inte har samma fysiska status, alltså storlek, som Dahlén och Pettersson har, men jag tror att Frödén kommer bli en riktigt positiv spelare för AIK.


Foto: Bildbyrån

Ida Björnstad, TV4/C More

Vilka två lag hamnar i den hockeyallsvenska finalen?
– AIK och Timrå om dom båda lagen får hålla sig friska och krya. Det är två lag som på pappret har oerhört bra spelare. AIK var i finalen förra säsongen och kan göra det igen. Timrå tycker jag har ett extremt spännande lag vilket gör att jag höga förväntningar på det laget.
– Jag vill egentligen även hålla Modo som en favorit, men jag tror pressen kommer att bli för stor dom. Tyvärr tror jag inte att dom kommer att palla med den.

Kan du se att något lag går hela vägen upp i SHL?
– Ja, vill svara ja på den frågan eftersom det var spännande och häftigt att se vad Leksand kunde göra förra säsongen. Är det något lag som kan gå upp så tror jag att det är AIK.

Vilka två lag får kvala neråt?
 Jag tror att det blir Vita Hästen och Pantern. Södertälje och Västervik tror jag inte kommer att behöva kvala för att hålla sig kvar.
– Vita Hästen kan komma att hamna där med tanke på allt som hänt den här säsongen och turbulensen som varit strax innan premiären. Det tror jag har påverkat laget negativt.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Sebastian Lauritzen kommer göra det om han kan hålla sig skadefri.

Vilken spelare blir mest spännande att följa i Hockeyallsvenskan?
– Ludwig Blomstrand. Han visste inte hur han skulle klara av pressen att spela i Nordamerika Nu är han tillbaka och är en spelare som vi ska ha höga förväntningar på. Det ska bli riktigt intressant vad han kan prestera i Hockeyallsvenskan.


Foto: Ronnie Rönnkvist

Fredrik Warg, TV4/C More

Vilka två lag hamnar i den hockeyallsvenska finalen?
– AIK och Modo. Jag tycker att AIK har den bredaste truppen. Även Modo har en helt okej trupp redan nu, men det kommer säkert hända mycket under säsongen. Det händer många saker i Hockeyallsvenskan så det gäller att ha tålamod i laget. Har Modo det så ser jag att dom kan hamna topp två.

Kan du se att något lag går hela vägen upp i SHL?
– Absolut. Det tror jag och det såg vi också under förra säsongen vad som kan hända. Jag skulle säga att AIK har största chansen att gå upp eftersom dom spelade i Hockeyallsvenskans final förra säsongen.

Vilka två lag får kvala neråt?
– Oj, den frågan är svår, men mitt tips går till Västervik och Vita Hästen.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– En skadefri Sebastian Lauritzen är ett bra förvärv för Timrå. En skicklig hockeyspelare som även kan leverera på SHL-nivå. En frisk och hel Lauritzen kan nog leverera mycket poäng i Hockeyallsvenskan den här säsongen-

Vilken spelare blir mest spännande att följa i Hockeyallsvenskan?
– Jag tycker att AIK har några som exempelvis Jesper Bratt, Jesper Frödén och Michael Lindqvist. Det är riktigt härliga lirare och dom tre ska bli väldigt spännande att följa den här säsongen.


Foto: Ronnie Rönnkvist

Johan Svensson, Mr Madhawk

Vilka två lag hamnar i den hockeyallsvenska finalen?
– Timrå och AIK för att det är dom bästa lagen. Svårare än så är det inte. AIK är inte sämre än vad dom var förra säsongen. Timrå har bättrat på sin offensiv på ett väldigt bra sätt och man har många unga bra spelare som kommer kunna utvecklas under säsongen.

Kan du se att något lag går hela vägen upp i SHL?
– Definitivt eftersom Leksand är så jäkla dåliga. Nu är det i och för sig risk för att jag får äta upp det. Jag tror att både AIK och Timrå har chansen, men även Modo kan har möjligheten att ta sig upp en krånglig väg. Modo kommer nog få ihop det under säsongen så jag tror att något av dom tre lagen kan hota ett SHL-lag. Dom kan nog även hota ett Rögle eller Karlskrona i gungning. Till och med ett Malmö i gungning. När man kommer ner där som SHL-lag så handlar det om små marginaler och du behöver uppenbarligen inte vara det bästa laget för att ta en plats i SHL.

Vilka två lag får kvala neråt?
– Västervik kommer kanske börja bra men i längden, nej. Sedan tror jag att det blir Vita Hästen. Det har inte gjort saken bättre att det har blivit lite kaos där den senaste veckan. Västervik och Vita Hästen är lagen som jag tror kommer få det svårast.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Jonathan Dahlén. Han gjorde 29 poäng förra säsongen och nu är han ett år äldre. Dock är han fortfarande junior, men jag tror att han är mogen för att göra en poäng per match.

Vilken spelare blir mest spännande att följa i Hockeyallsvenskan?
– Helt ärligt tycker jag det ska bli spännande att se vad Conny Strömberg kan göra. Alla vet vad Conny går för, men det ska ändå bli spännande att se vad som hänt med honom sedan han var i Hockeyallsvenskan senast.


Foto: Ronnie Rönnkvist

Jonas Gustavsson, Hockeyallsvenskan.se

Vilka två lag hamnar i den hockeyallsvenska finalen?
– Jag tror att det blir AIK och Almtuna. AIK har på pappret det bästa laget och det känns som att dom kan komma att göra en bra säsong igen. Almtuna har haft ett jättestarkt maskineri under flera säsonger. Nu har varje pusselbit blivit lite bättre så jag tror att man kommer ha ett kanonlag.

Kan du se att något lag går hela vägen upp i SHL?
– Jag tror att AIK har en jättechans att gå upp efter att fått med sig erfarenhet från förra säsongen. Man har dessutom fått behålla många spelare. AIK är det lag som har klart bäst chans och jag tror att dom klarar det också.

Vilka två lag får kvala neråt?
– Pantern och Västervik. Pantern har inget dåligt lag, men i den här konkurrensen känns det som att dom har minst kunnande i laget. Västervik, det är tufft som nykomling och man har fått byta ut rätt många spelare. Jag tror att dom kommer att få det svårt.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Jonathan Dahlén. Det är mycket ”hype” kring honom, men han verkar vara en bra kille som valde att stanna i Timrå trots locktoner från SHL. Att han stannar där tror jag är bra för hans utveckling. Han kommer explodera ännu mer i vinter.

Vilken spelare blir mest spännande att följa i Hockeyallsvenskan?
– Elias Pettersson i Timrå. Han är bara 17 år och även han en supertalang och som kommer att få en stor roll i Timrå. Jag tror att han kan utvecklas och bli riktigt bra den här säsongen. Det ska bli spännande att se honom i vinter.


Foto: Ronnie Rönnkvist

Uffe Bodin, hockeysverige.se

Vilka två lag hamnar i den hockeyallsvenska finalen?
– AIK känns givna. De står ett huvud över alla konkurrenter den här säsongen med sin bredd och spets och har framför allt en fördel i att ha Roger Melin i båset. Utöver dem är det hugget som stucket och det skulle inte förvåna mig om det blir målfoto på den. Jag kör en rövare och säger att det blir Västerås. Jag inser att det låter uppåt väggarna med tanke på deras ekonomiska stålbad, men jag tror att de kommer att må bra av att smyga i vassen. Dessutom tror jag mycket på Christer Olsson som ny coach. Hans lugn inger förtroende.

Kan du se att något lag går hela vägen upp i SHL?
– Med tanke på att det tycks ske varje år, trots att vissa viftar med ”SHL ÄR EN STÄNGD LIGA-kortet”. Leksand ser i ärlighetens namn inget vidare ut och får nog kvala för att klara sig kvar. Där kan det finnas en chans för AIK att sno deras plats. Men det känns egentligen helt meningslöst att prata i de termerna redan i september, så jag gör bäst i att knipa käft.

Vilka två lag får kvala neråt?
– Också hugget som stucket i detta gytter av ganska profillösa lag. Jag tror att Pantern får det tufft nu när de har tappat både Viktor Andrén och Emil Jidskog, två målvakter som gjorde stor skillnad för dem i fjol. Ersättarna ligger inte på samma nivå. Sedan är jag väldigt osäker på var Vita Hästen står. Det verkar inte vara helt harmoniskt i den klubben och sådant tenderar att spilla ut på isen. Det blir ett tufft år för djuren i Hockeyallsvenskan.

Vem vinner poängligan i Hockeyallsvenskan?
– Jag har en god känsla kring Jens Jakobs i AIK. Han kommer att få en utpräglat offensiv roll och antagligen spela med en bra playmaker som Christian Sandberg eller Oscar Steen. Och det är klart att det är en mas som ska ta hem poängligan!

Vilken spelare blir mest spännande att följa i Hockeyallsvenskan?
– Jag är lite torsk på juniorer, så det känns givet att jag kommer att följa juniorerna framför andra. Jonathan Dahlén, såklart, men även Elias Pettersson, Jesper Bratt, Jens Lööke, Tim Wahlgren, Jesper Lindgren, Lukas Zetterberg… Ja, listan kan göras lång. Är även spänd att se om Nicolai Meyer och Olle Liss i Västervik kan återskapa kemin som de visade upp i danska ligan, och om Jonathan Andersson i AIK tar ett kliv till och vinner backarnas poängliga. Sist men inte minst – CONNY!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 24 mars
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten