Vancouver

Finske veteranen erbjuds ny NHL-chans – i Vancouver

ANNONS

Tuomo Ruutu hade en riktig mardrömssäsong med New Jersey Devils. Efter en assist på 33 matcher var han inte speciellt för NHL-klubbarna när han äntrade öppna marknaden 1 juli. Men nu har han, sent omsider, fått en möjlighet att slå sig in i ligan igen.

Det är Vancouver Canucks som har gett den 33-årige forwarden en tryout under klubbens träningsläger, rapporterar Ben Kuzma på Vancouver Province.

Ruutu draftades ursprungligen som nionde spelare 2001 av Chicago Blackhawks och har hunnit göra 735 NHL-matcher för Chicago, Carolina och New Jersey.

Enligt Kuzma har Canucks också gett en tryout till tidigare storlöftet James Sheppard, som gick som nia i draften 2006 till Minnesota Wild. Forwarden kommer närmast från spel Kloten i schweiziska ligan. Under NHL-karriären har han gjort 394 matcher för Minnesota, San José och New York Rangers.

 

Den här artikeln handlar om: