Sök
KÄMPAR MED SMÅ MEDEL. Målvakten Tex Williamsson och hans Pantern är en klubb som slår ur underläge i Hockeyallsvenskan.
Nyheter

Pantern: ”Det kommer att bli svårt att möta dem nere i Malmö”

En nykomling som utmanade etablissemanget förra säsongen. IK Pantern lyckades undvika både kval och nedflyttning och gör sig nu redo för en andra säsong i Hockeyallsvenskan. Leif Strömberg tror att Malmölaget kan bli en obehaglig överraskning nu också.
– Det kommer att bli svårt att möta Pantern nere i Malmö och jag tror att dom kommer klara sig galant även den här säsongen, säger Strömberg om klubben.

Det var inte många som trodde på IK Pantern inför förra säsongens jungfrufärd genom Hockeyallsvenskan. Kvarterslaget från Malmö hade behållit stora delar av laget som man gick upp med och på pappret var man fattigt på profiler. Det hindrade inte laget från att ta Hockeyallsvenskan med storm. Länge och väl låg man på playoff-plats, men i slutändan fick man nöja sig med en tiondeplats.
– Jag tycker att Pantern gjorde det bra som gick upp för två säsonger sedan. (Stephan) ”Lillis” Lundh tog med sig det här trygga spelet som man gick upp med, men gjorde det snäppet bättre i Hockeyallsvenskan. Det som imponerade på mig var att Pantern hade ett bra spel med puckarna. Laget vågade i omställningarna hålla i pucken samtidigt som man hade skön talang i laget förra säsongen, säger Leif ”Strumpan” Strömberg till hockeysverige.se om skåningarna.

Trots att Lundh nu flyttat vidare till HV71 och att man tappat viktiga profiler som målvakten Viktor Andrén (Växjö), Erik Nyström (Frölunda) och Pontus Netterberg (Växjö) menar Strömberg att laget, som numera tränas av Håkan Åhlund, har goda möjligheter att förbättra sig.
– Jag tror att man blir snäppet bättre den här vintern. (Joakim) Tillgren, sportchefen, gör ett bra jobb. Pantern är en liten klubb och får jobba med små medel. Det är fina människor som jobbar i den klubben och jag tycker att det gått bra för laget och föreningen.


Håkan Åhlund. Foto: Bildbyrån/Jonas Gustafsson

Strömbergs tre profiler i Pantern:

Johan Björk, b
– Han kommer bli väldigt viktig. Samtidigt tycker jag att Pantern ändå har ett halvrutinerat försvar med Emil Carnestad och dom här. Björk är en superkille som gör sitt jobba varje dag.

Sebastian Dyk, fw
– Dyk kommer tillbaka till Malmötrakten efter några säsonger med vingar. Han har bland annat spelat i HV71, Troja och Asplöven under den tiden. Han kan göra många poäng, är skicklig, högerfattad, avig och har ett bra skott.

Martin Janolhs, fw
– Det är en spelare som Jocke Tillgren har handplockat vilket Pantern kommer få betalt för i powerplay och så vidare. Janolhs är, som jag sagt under många år, en riktigt bra spelare. I honom har Pantern en nyckelperson i spelet.

Strömbergs genombrottsman i Pantern:

Victor Öhman, fw
– Han har också varit ute på turné. Victor lämnade Malmö, vann JSM-guld med Linköping, var i Aalborg och Herning. Förra säsongen sköt han upp Västervik i Hockeyallsvenskan, men nu spelar han alltså i Pantern. Han får nog sitt stora genombrott den här säsongen.

Så går det för Pantern enligt Strömberg:
– Nykomling förra säsongen och klarade sig galant. Jag tror att Panterns kommer nia, tia någonstans. Det kommer att bli svårt att möta Pantern nere i Malmö och jag tror att dom kommer klara sig galant även den här säsongen.


Sebastian Dyk. Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

Kuriosa
Säsongen 1994/95 var det en Stanley Cup-mästare som coachade Pantern, Mats Hallin. Dit kom han efter att ha varit assisterande coach åt Timo Lahtinen i Malmö. Vid den här tiden klev dom två bästa division 1-lagen in i allsvenskan efter jul. Pantern ligger fyra vid juluppehållet och överraskar alla med att sedan sluta tvåa i den så kallade fortsättningsserien i division 1 södra. Det innebar att Pantern fick spela playoff för att komma till kvalserien till elitserien. I första omgången besegrar Hallins grabbar Södertälje med 2-1 i matcher. Stor matchhjälte i den avgörande tredje matchen var Christian Lechtaler med sitt 5-2-mål. Matchen slutade 5-4. I andra omgången var det Mora som fick stryk av Pantern med 2-1 i matcher. I den tredje och avgörande matchen mot Mora gjorde Jens Hemström två av målen när Pantern vann med 5-3. I den tredje omgången blev Boden, tränade av Niklas Wikegård, för tufft motstånd. Norrbottningarna vann med 2-0 i matcher.

PANTERN 2016/17

MÅLVAKTER
69) Tex Williamsson
70) Oscar Malm

BACKAR
4) Anton Blomqvist
6) Emil Carnestad
7) Filip Windlert
20) Tommi Juntunen
41) Johan Björk
47) Andreas Söderberg
51) Mads Larsen

FORWARDS
9) Kim Johansson ”C”
11) Ludwig Karlsson
12) Robin Dahse
13) Kalle Östman
15) Axel Wemmenborn
19) Jakob Karlsson
21) Victor Öhman
25) Patrik Blomberg
26) Thom Flodqvist
31) Emil Sandin
45) Sebastian Dyk
61) Martin Janolhs
62) Oscar Nord
92) Dennis Svensson
XX) Lars Bryggman
XX) Mattias Persson

Tränare: Håkan Åhlund

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten