Sök
Randy Carlyle.
Nyheter

Anaheim: Ett gammalmodigt coachval som skapar tvivel

Misslyckandet i slutspelet blev coachen Bruce Boudreaus fall. I stället för att tänka nydanande blev Anaheim Ducks general manager Bob Murray nostalgisk och satsade på nygamle mästarcoachen Randy Carlyle. Valet är milt sagt omstritt och många frågar sig nu om Stanley Cup-fönstret har stängts för Ducks.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Jonathan Bernier, mv, Toronto, Nate Guenin, b, Colorado, Jeff Schultz, b, Los Angeles, Mason Raymond, fw, Calgary, Jared Boll, fw, Columbus, Antoine Vermette, fw, Arizona, 
Förluster: Frederik Andersen, mv, Toronto, Anton Chdobin, mv, Boston, David Perron, fw, St. Louis, Chris Stewart, fw, Minnesota, Jamie McGinn, fw, Arizona, Mike Santorelli, fw, Genéve-Servette, Brandon Pirri, fw, N Y Rangers, Brian McGrattan, fw, Nottingham, Tim Jackman, fw, slutat, Shawn Horcoff, fw, klubblös.

S9

S1HAMPUS LINDHOLM
Någon kontraktsförlängning är inte påskriven när detta skrivs och det bör skrämma alla Ducks-fans. Hampus Lindholm har under sina tre första säsonger vuxit ut till en backbjässe med All-Star-potential. Den skridskoskicklige skåningen är svårpasserad i defensiven samtidigt som han inte drar sig för att fylla på i anfallen. Det märks även på hans underliggande siffror som är off the charts. Lindholm gör alla spelare omkring sig bättre.

S2SAMI VATANEN
Liten men naggande god. Sami Vatanen håller på att etablera sig som en riktigt produktiv powerplay-back med förmågan att producera en hel del poäng. Har både skridskoåkningen och spelsinnet för att göra runt 50 poäng från sin backplats. Ducks förlängde också hans kontrakt med fyra år under sommaren.

S3RYAN KESLER
Han får mycket skit eftersom Ducks valde att sajna honom till en kontraktsförlängning som på sikt kommer att bli ödesdiger. Men Kesler är fortfarande en väldigt bra tvåvägscenter med förmågan att höja sig i täta matcher. Älskar hettan i slutspelet och att få matchas mot motståndarnas superstjärnor. Spelar hela tiden på gränsen.

S4COREY PERRY
Gjorde 34 mål och hade ändå en mellansäsong. Det säger rätt mycket om klassen som Corey Perry kan hålla i sina bästa stunder. Powerforward med näsa för målet som även kan spela fult, på gränsen till vårdslöst. Behöver återfinna den starka kemin med Ryan Getzlaf för att Anaheim ska kunna gå långt. Frågan är dock om han inte har sina bästa säsonger bakom sig.

S6
Lagets poängkung: 
RYAN GETZLAF
Kritiserades hårt för sin svaga säsongsinledning och anklagades mellan raderna för att inte ha förberett sig tillräckligt väl av general managern Bob Murray. Getzlaf är en stor, elak och samtidigt väldigt spelskicklig och passningssäker center som klippt och skuren för det tuffa spelet i Pacific Division. Men precis som i fallet med Perry börjar många undra om han inte ligger i brant utförsbacke efter att ha backat ordentlig i produktionen de senaste två säsongerna.

S5SHEA THEODORE
Anaheim Ducks backbesättning är redan rörlig och fin, men med Shea Theodore får man ytterligare en dimension. Som rookie i fjol spelade han 19 matcher och gjorde åtta poäng. Den här säsongen ska det mycket till för att han inte tar en ordinarie tröja fullt ut. 21-åringen, vald som 26:e spelare av Ducks i draften 2013, höll All-Star-klass i AHL som rookie.

HOCKEYSVERIGES PROGNOS 
Tiden rann ut för Bruce Boudreau. Trots starka grundserier och ett par djupa slutspelsresor lyckades han inte ta Anaheim Ducks ända fram under säsongerna när man var som starkast. Att han fick sparken får anses som logiskt, även om han generellt sett klassas som en av de främsta coacherna i hela ligan. Det är kanske inte avskedandet av Boudreau som är det största besväret, utan det faktum att Randy Carlyle blev hans ersättare. Jo, Carlyle var den som tog Ducks till Stanley Cup-triumfen 2007, men det har spolats en hel del is i Honda Center och resten av NHL sedan dess. När Carlyle ledde Toronto Maple Leafs blev laget ständigt utspelat för att han inte kunde hantera sitt manskap på rätt sätt. I Anaheim får han givetvis ett starkare spelarmaterial än vad som var fallet i Toronto, men att han ska klara av att ta laget hela vägen finns det anledning att tvivla på. Laget ser fortfarande fint ut på pappret, men stjärnor som Perry, Getzlaf och Kesler kommer att bli ett år äldre och sannolikt sämre. Den starka känslan är att Ducks Stanley Cup-fönster stängdes i och med fjolårets miss. Den känslan förstärks ytterligare av att Randy Carlyle numera huserar i båset. Slutspel: definitivt. Stanley Cup-final: nej.


Ryan Getzlaf. Foto: Getty Images/Sean M. Haffrey

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
36) John Gibson
XX) Jonathan Bernier

BACKAR:
2) Kevin Bieksa
3) Clayton Stoner
4) Cam Fowler
5) Korbinian Holzer
24) Simon Després
42) Josh Manson
45) Sami Vatanen
47) Hampus Lindholm*
53) Shea Theodore

FORWARDS:
7) Andrew Cogliano
10) Corey Perry
15) Ryan Getzlaf ”C”
16) Ryan Garbutt
17) Ryan Kesler
33) Jakob Silfverberg
37) Nick Ritchie
44) Nate Thompson
62) Chris Wagner
67) Rickard Rakell*
XX) Jared Boll
XX) Mason Raymond
XX) Antoine Vermette

COACH:
Randy Carlyle (ny)

* Fortfarande osajnade, men Lindholm och Rakell tillhör fortfarande Ducks.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten