Sök
160223 …rebros mŒlvakt Daniel Marmenlind under ishockeymatchen i SHL mellan LuleŒ och …rebro den 23 februari 2016 i LuleŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / Cop 116 …
Nyheter

Vita Hästen: ”Frågetecken för målvaktssidan”

Det har stormat kring Vita Hästen de senaste dagarna efter klubbledningens beslut att sparka den assisterande tränaren Pär Hellenberg, vilket fick till konsekvens att huvudtränare Mikael Johansson lämnade klubben. C Mores Björn Oldéen ser Norrköpings hockeykrigare som ett lag för tabellens nedre halva.
– Det är frågetecken för målvaktssidan. Kommer den att hålla, frågar sig Oldéen.

Bara sju dagar innan seriestarten fick Vita Hästens assisterande tränare Pär Hellenberg sparken på grund av påstådda meningsskiljaktigheter kring ledarskapet i klubben. Huvudtränaren Mikael Johansson delade inte klubbledningens åsikt om Hellenberg – och hoppade själv av i sympati för sin kollega.

Nu återvänder sportchefen Niklas Czarnecki till båset och tar tills vidare över Vita Hästen. Ett Vita Hästen som C Mores Björn Oldéen är osäker på inför den stundande säsongen.
– Det är mycket som känns igen sedan förra säsongen. ”Kusarna” har tappat en del nyckelspelare i Adam Schmidt och Axel Brage, men det var bra och viktigt att ledningen kom överens med Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson om förlängningar, säger Oldéen till hockeysverige.se.
– Vita Hästen kan ändå få kämpa en del den här säsongen och är nog ett lag för undre halvan. Man har ett starkt samarbete med Örebro och mycket handlar det om vilka dom får in därifrån och att man får ha kvar dom spelarna över tid, att det inte blir för hattigt.

Han sätter framför allt frågetecken för målvaktssituationen.
– Kommer den att hålla med Emil Jidskog och Daniel Marmenlind? Dom har haft det väldigt bra förspänt på den positionen tidigare. Två nya namn där nu och som ska axla ett tungt ansvar, konstaterar han.

Han undrar också vilken sorts bredd laget kommer att ha i offensiven.
– Det är Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson och dom här som ska driva laget. Sedan ska det bli intressant att se vad importerna Kruise Reddick och Jordan Rowley kommer in med. Dom har fina poäng på pappret, men kan dom om förvandla det till bra resultat här?

Oldéens tre profiler i Vita Hästen:

Daniel Josefsson, b
– En backklippa och general som har varit med under några frostnätter. Han ska hålla ihop försvaret och är den bärande bjälken där.

Marcus Eriksson, fw
– Han är poängglad, trotjänare och egen produkt i Vita Hästen. Han är såklart viktig och det är en kille som verkligen står ut offensivt.

Johan Adolfsson, fw
– Lånet från Örebro. Han kom in ett par matcher redan förra säsongen, men jag tror att det är viktigt för honom att få vara med hela säsongen. Han är inte känd som någon poängspelare, men han satte avtryck förra säsongen under de få matcher han var med i Hockeyallsvenskan.

Oldéens genombrottsman i Vita Hästen:

Oskar Drugge, b
– Han blir spännande att följa. En av två högerfattade backar i Vita Hästen. Han har en hel del ”skills” samtidigt som jag tror att han kommer att utnyttjas i powerplay en del. Han har gjort fina poäng på division 1-nivå. Vi får se om han kan växla upp med Vita Hästen i Hockeyallsvenskan också.

Så här går det för Vita Hästen enligt Björn Oldéen:
– Jag tror att det blir ett lag för undre halvan, något liknande som förra säsongen (elva).

Kuriosa
Säsongen 1990/91 är Vita Hästen bara två poäng från att gå upp i elitserien. Tränare för laget var Torgny Bendelin och manager Gunnar ”Svesse” Svensson. Vita Hästen hamnar efter bland annat spel i dåvarande allsvenskan i kvalserien som spelas mellan fyra lag, Modo, Rögle, Björklöven och Vita Hästen. Efter att ha bland annat skåpat ut och vunnit mot Modo med hela 7-1 hemma så har Öviks-laget åtta poäng och Vita Hästen sju poäng. I den sista omgången vinner Vita Hästen över Björklöven med 6-1. Bland annat svarade Jeff Hällegard för två mål. I matchen mellan Rögle och Modo tog skåningarna ledningen med 4-1, men Modo lyckades vända och vinna med 5-4 efter förlängning. Det gjorde att Modo och inte Vita Hästen kom att spela i elitserien säsongen 1991/92.


Marcus Eriksson. Foto: Ronnie Rönnkvist

HC VITA HÄSTEN 2016/17

MÅLVAKTER
36) Daniel Marmenlind
90) Emil Jideksog

BACKAR
6) Morgan Hassel
8) Alexander Anderberg
12) Daniel Josefsson
22) Ludvig Martinsson
23) Alexander Younan
28) SImon Åkerström
42) Oskar Drugge
52) Jordan Rowley

FORWARDS
9) Rickard Palmberg
10) Jesper Samuelsson
11) Kruise Reddick 
13) Henrik Bankelius ”C”
15) August Gunnarsson
18) Markus Gunnarsson
19) Simon Mitman
20) Marcus Eriksson
21) Kevin Elgestål
27) Johan Adolfsson
38) Anton Blomberg
40) Mattias Kalin
63) Tobias Liljendahl
66) Erik Olsson
91) Emil Eriksson

Tränare: Niklas Czarnecki

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten