Dominic Moore.
Nyheter

Boston värvar veterancenter – klar för sin tionde NHL-klubb

ANNONS

Boston Bruins breddade under tisdagskvällen sin trupp med centern Dominic Moore. Den 36-årige veteranen kommer närmast från tre säsonger i New York Rangers där han har haft en roll som fjärdecenter och utvisningsdödare.

Kontraktet löper över kommande säsong och är värt 900 000 dollar.

Bruins blir Moores tionde NHL-klubb i karriären. Efter att ha representerat Rangers när han bröt in i ligan 2004 har kanadensaren även spelat för Pittsburgh, Minnesota, Toronto, Buffalo, Florida, Montréal, Tampa Bay och San José.

Totalt har Moore spelat 765 NHL-matcher och noterats för 245 poäng. 2014 vann han Bill Masterton Trophy som går till spelaren som bäst exemplifierar ”uthållighet, sportsmannaanda och hängivenhet till hockey. Då hade han återvänt till isen efter att ha missat en säsong sedan hans hustru gått bort i cancer.

 

Boston Bruins passade även på att skriva kontrakt med backduon Alex Grant och Chris Casto samt forwarden Brian Ferlin.

Den här artikeln handlar om: