Jiri Hudler.
Nyheter

Tidigare poängkungen sajnad – till ”reapris”

ANNONS

Så sent som säsongen 2014/15 var han intern poängkung i Calgary Flames med 76 poäng på 78 matcher. Det gav Jiri Hudler en åttondeplats i NHL:s totala poängliga och bidrog till att han utsågs till årets gentleman i NHL och fick ta emot Lady Byng Trophy.

Ett drygt år efter succésäsongen har 32-åringens marknadsvärde sjunkit drastiskt. En tyngre säsong, där han backade med hela 30 poäng, ledde till att tjecken har varit rätt kall på free agent-marknaden i sommar. Det var först under torsdagen, nästan två månader efter free agent-marknadens öppnande, som Hudler skrev ett nytt NHL-kontrakt.

Och precis som ryktet gjort gällande har han skrivit på ett ettårskontrakt med Dallas Stars till det facila priset på två miljoner dollar. Det innebär en halvering av lönen jämfört med föregående kontrakt som gav fyra miljoner dollar per säsong.

Hudler har spelat 676 NHL-matcher för Detroit, Calgary och senast Florida, dit han trejdades i slutet av februari, och har svarat för 161 mål och 417 poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL