Ville Leino.
Växjö Lakers HC

Växjöstjärnans NHL-miljoner stoppar honom från SHL-spel i september

ANNONS

Växjö Lakers får klara sig utan sin finska forward Ville Leino under inledningen av säsongen. Detta på grund av skattetekniska skäl, skriver bloggaren Daniel Rydström på vxonews.se.

Veteranforwarden, som kom till Växjö i slutet av förra säsongen, får fortfarande betalt av NHL-klubben Buffalo Sabres som köpte ut honom ur kontraktet 2014. Sabres var skyldiga Leino elva miljoner dollar när man släppte honom med tre år kvar på kontraktet. I enlighet NHL:s utköpsregler är klubben skyldig att betala ut två tredjedelar av den summan. Det innebär att Ville Leino får cirka 10,5 miljoner kronor per säsong till och med 2020 av NHL-klubben.

Pengarna ställer till med vissa problem eftersom Leino inte kan visats i Sverige mer än sex månader åt gången om han inte ska behöva dubbelskatta för inkomsten. Därför kommer han inte att ansluta till Växjö förrän i oktober.

Ville Leino gjorde 14 poäng på 17 matcher i SHL efter att ha anslutit till Växjö. I slutspelet hade han sedan tre assist på 13 matcher och fick därefter kontraktet förlängt med en säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM