Connor Murphy.
Nyheter

Arizona ger backtalangen ett ”Mattias Ekholm-kontrakt”

ANNONS

Arizona har förlängt kontraktet med en av lagets unga och skickliga backar. Det är 23-årige Connor Murphy som skrivit på ett sexårskontrakt med klubben som draftade honom i förstarundan för fem år sedan.

Murphy har gjort drygt två säsonger i ligan, men belönas alltså redan med ett långt kontrakt. Han får en lönetaksträff på 3,85 miljoner dollar, vilket gör kontraktet väldigt likt det Mattias Ekholm skrev på med Nashville för ett knappt år sedan. Ekholm skrev på ett sexårsavtal med 3,75 miljoner dollar i lönetaksträff.

Connor Murphy draftades som nummer 20 totalt år 2011, och var samma år med och vann J18-VM med USA. Två år senare vann han också J20-VM. Han har även ett VM-brons på sin meritlista, utöver de 181 NHL-matcherna.

Förra säsongen blev det 17 poäng på 78 matcher i Coyoteströjan.

Senare under kvällen offentliggjorde man också en förlängning med backkollegan Michael Stone på ett ettårskontrakt för fyra miljoner dollar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL