Danny DeKeyser
Nyheter

Detroit ger jättekontrakt till backen

ANNONS

Detroit sajnar upp Danny DeKeyser på ett jättekontrakt. Backen har skrivit på ett nytt sexårskontrakt med klubben, enligt nordamerikanska uppgifter.

Detroit och Danny DeKeyser undviker att hamna i skiljedomstol. Parterna har kommit överens om en förlängning, som innebär att 26-åringen blir kvar i Red Wings de kommande sex åren.

Backen får inte direkt något litet kontrakt. Det tvåårsavtal han skrev sommaren 2014 gav honom totalt 4,375 miljoner dollar. Nu får han i snitt fem miljoner, per säsong, de kommande sex åren, enligt journalisten James Mirtle.

DeKeyser är en odraftad back som slog sig in i NHL efter en lyckad tid i collegehockeyn. Han klev in på allvar i ligan säsongen 2013/2014, och har legat mellan 20 och 30 poäng per säsong. Totalt har det blivit 234 NHL-matcher, samtliga i Detroit, och 75 poäng. Han har också spelat ett VM med hemlandet USA.

I morgon ska Detroit gå till skiljedomstolen med målvaktsstjärnan Petr Mrázek, om parterna inte kommer överens om ett nytt kontrakt innan dess.

Den här artikeln handlar om: