SDE Hockey. …
SDHL 1

Ungerska systrar får chansen ihop i Riksserien

ANNONS

Det har dykt upp en del ungerska spelare i svensk ishockey på senare tid. Inte minst Linköpings Vilmos Gallo och Leksands Janos Hári. Kommande säsong kommer vi även att få se två ungerska systrar i damernas riksserie. Det är SDE Hockey som har förlängt kontraktet med forwarden Lili Pintér och dessutom värvat hennes syster Hanna Pintér. Sedan tidigare finns landsmaninnan Nóra Brgles i samma lag.

Lili Pintér, 19, kom till SDE från KHM Budapest inför förra säsongen och svarade för fem mål och sju poäng på 31 matcher i den svenska damligan. Lillasyster Hanna, 18, spelade för Budapest förra säsongen och gjorde ett mål och en assist på 14 matcher i den ungerska ligan.
– Jag är väldigt upprymd över att få spela med min syster igen. Vi har spelat ihop sedan vi började, så nu får vi chansen att bygga vidare på den här traditionen. Jag ska hjälpa henne med allt – som vanligt, säger Lili Pintér till SDE:s webbsida.

Systrarna spelar även landslagshockey för Ungern och var under förra säsongen med om att spela upp landslaget i dam-VM:s B-grupp.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM