TILLBAKA I TAMPA. Cory Conacher gjorde 24 poäng på 35 matcher för Lightning 2012/13.
Tampa Bay

Trejdades mot målvaktstjärnan – nu återvänder han till Tampa

ANNONS

Han hade en mycket lovande rookiesäsong med Tampa Bay Lightning 2012/13, då han gjorde 24 poäng på 35 matcher. Så lovande att klubbledningen använde Cory Conacher till att byta till sig dagens förstamålvakt Ben Bishop från Ottawa Senators.

Medan trejden blev Bishops lyft mot stjärnorna gick det i motsatt riktning för Conacher. Efter spel i både Buffalo och New York Islanders utan att få fäste i NHL flyttade han inför den gångna säsongen till Schweiz för spel i Bern. Där blev han lagets överlägset bästa poängplockare med 52 poäng (22+30) på 48 matcher och slutade fyra i den totala poängligan. Dessutom var han med och tog hem den schweiziska mästerskapstiteln.

Framgångarna i Europa har gett den 26-årige kanadensaren en ny möjlighet att spela NHL-hockey. Och detta med Tampa Bay Lightning. I går undertecknade Conacher ett ettårskontrakt som ger honom 575 000 dollar, oavsett om han tar plats i Tampa eller skickas till farmarlaget Syracuse Crunch.

Cory Conacher kom ursprungligen till Tampa som free agent 2012. Bakom sig hade den odraftade forwarden då en poängstark collegekarriär på Canisius College och en hel del matcher i AHL. Totalt har han spelat 141 NHL-matcher och noterats för 58 poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM