DOLLAR BILLS. Kane, Toews, Subban och Ovetjkin behöver inte oroa sig för brödfödan.
Nyheter

TOPP 10: De tjänar mest pengar i NHL 2016/17

Det finns många olika sätt att räkna ut vilka spelare i NHL som tjänar mest pengar. Man kan titta på den totala summan över en hel kontraktstid, man kan titta på genomsnittslönen, vilket är detsamma som den så kallade lönetaksträffen, eller man kan helt enkelt se vem som tjänar mest under en enskild säsong. Hockeysverige.se har valt att kika på det sistnämnda och lista de tio spelare som tjänar mest kommande säsong.

Här är en sammanställning över de tio NHL-spelare som kommer att tjäna mest under säsongen 2016/17. Inga svenskar tar sig in på listan, men Henrik Lundqvist ligger just utanför. Han kommer att tjäna 9,5 miljoner dollar det kommande året.

Värt att veta gällande NHL-kontrakt är att ligan skapade hårdare regler för kontraktsutformningen i samband med lockouten 2012. Innan dess använde många av klubbarna tricks för att få ned genomsnittslönen (lönetaksträfenf/caphiten) och på så vis inte skapa en lika stor belastning mot lönetaket. Numera får klubbarna max teckna åttaårskontrakt och det är inte längre möjligt att drastiskt sänka spelarens lön under en eller ett par säsonger i slutet av kontraktstiden för att sänka lönetaksträffen.

Här är årets topp tio:

10) Jakub Voracek, fw, Philadelphia Flyers
Lön 2016/17: 10 miljoner dollar.
Tjecken, som hade svårt att få utdelning i målkolumnen förra säsongen, skrev ett nytt åttaårskontrakt förra sommaren. Till hösten börjar det ticka och ger 26-åringen mer än en fördubbling i lön kontra fjolåret då han tjänade 4,5 miljoner. Snittlönen under kontraktstiden, som varar till och med säsongen 2023/24, ligger på 8,25 miljoner dollar.

9) Corey Perry, fw, Anaheim Ducks
Lön 2016/17: 10 miljoner dollar.
Perry, som ledde Kanada till VM-guld som lagkapten under våren, går in i den bäst betalda delen av det åttaårskontrakt han tecknade med Anaheim inför säsongen 2013/14. Efter att ha tjänat sju miljoner första säsongen och nio miljoner per år de två senaste går han nu upp på åttasiffrigt. Forwardens lönetaksträff för hela kontraktstiden ligger på 8,625 miljoner dollar.

8) Aleksandr Ovetjkin, fw, Washington Capitals
Lön 2016/17: 10 miljoner dollar.
NHL:s bästa målskytt under de senaste tio åren sprängde banken när han tecknade sitt 13-årskontrakt värt 124 miljoner dollar inför säsongen 2008/09. Kontraktet har en lönetaksträff på drygt 9,5 miljoner dollar och löper ut 2021. När kontraktet skrevs var det största i NHL. I dag finns det tre spelare som har en högre genomsnittslön än Ovetjkin – Patrick Kane, Jonathan Toews och Anze Kopitar.

7) Sidney Crosby, c, Pittsburgh Penguins
Lön 2016/17: 10,9 miljoner dollar.
Pittsburgh Penguins lagkapten ledde sitt lag till Stanley Cup-segern den gångna säsongen efter att ha inlett densamma med att bli rejält kritiserad. Snart 29-årige Crosby har gjort det mesta som kan begäras av en spelare under sin karriär och har också tjänat pengar som speglar hans stjärnstatus. Men trots att han räknas som den bästa hockeyspelaren i världen är Crosby långt ifrån den som tjänar bäst. Inte mindre än sex spelare har i nuläget en högre lönetaksträff än 87:ans 8,7 miljoner dollar. Den kommande säsongen går han faktiskt ned med 1,1 miljoner i lön då hans hockeybaserade årsinkomst går från tolv till 10,9 miljoner dollar. Den kommer också att fortsätta sjunka. Faktum är att det tolvårskontrakt han undertecknade inför 2013/14 ”bara” är värt tre miljoner dollar per säsong under de tre sista säsongerna mellan 2022 och 2025.

6) Ryan O’Reilly, c, Buffalo Sabres
Lön 2016/17: 11 miljoner dollar.
O’Reilly är inte bara yngst i det här sammanhanget med sina 25 år, han är även den spelare på listan som har den lägsta lönetaksträffen med 7,5 miljoner dollar. Det sjuårskontrakt som han undertecknade när han gick från Colorado till Buffalo förra sommaren och som börjar ticka till hösten är dock rejält framtungt och ger honom den största löneutbetalningen första säsongen. Kommande år kommer hans årslön gradvis att sjunka för att i slutändan, de fyra sista säsongerna, ge honom sex miljoner per säsong.

5) P.K. Subban, b, Nashville Predators
Lön 2016/17: 11 miljoner dollar.
Det är lustigt att de två just nu bäst betalda backarna i NHL trejdades mot varandra. P.K. Subban är inte riktigt på Shea Webers lönenivå den här säsongen, men cashar in bra på det åttaårskontrakt han tecknade med Montréal Canadiens inför säsongen 2014/15. De två kommande åren är de bäst avlönade för Subban som drar in elva miljoner per säsong. Lönetaksträffen på kontraktet landade på nio miljoner dollar när det skrevs och är den högsta bland alla backar i NHL.

4) Shea Weber, b, Montréal Canadiens
Lön 2016/17: 12 miljoner dollar.
31-åringen med det hårda skottet har faktiskt Philadelphia Flyers att tacka för sitt högst välbetalda kontrakt. Det var nämligen de som satte ribban med ett så kallat ”offer sheet” när han blev restricted free agent inför säsongen 2012/13. Nashville lyckades dock matcha det 14-årskontrakt värt svindlande 110 miljoner dollar som Flyers kastade i famnen på stjärnbacken. Weber har haft sina fyra mest välbetalda år under kontraktstiden då han tjänade 14 miljoner dollar under vart och ett av de fyra senaste säsongerna. Nu kommer det successivt att sjunka för att i slutändan vara värt en miljon dollar per säsong de sista tre åren mellan 2023 och 2026. Förutsatt att Weber verkligen spelar då. Skulle han lägga av innan dess riskerar Nashville enligt dagens regler att bli straffade för det.

2) Jonathan Toews, c & Patrick Kane, fw, Chicago Blackhawks
Lön 2016/17: 13,8 miljoner dollar.
Toews och parhästen Patrick Kane är de båda spelare som har högst lönetaksträff i NHL med sina 10,5 miljoner dollar. Deras identiska kontrakt är i likhet med många andras framtunga och ger bäst betalt under de tre inledande säsongerna då man drar in 13,8 miljoner dollar vardera per år. Det är också de här båda kontrakten som har bidragit till att skapa ännu mer lönetaksproblem för Chicago Blackhawks och tillika det som tvingat general managern Stan Bowman att trejda spelare till höger och vänster. Kontrakten var totalt värda 84 miljoner dollar per spelare när de skrevs inför den gångna säsongen och går ut efter säsongen 2022/23.

1) Anze Kopitar, c, Los Angeles Kings
Lön 2016/17: 14 miljoner dollar.
Los Angeles nyutsedda lagkapten blev den tredje spelaren efter Toews och Kane att korsa tiomiljonersgränsen i sin lönetaksträff när han skrev sitt nya kontrakt med Kings under den gångna säsongen. Kopitars åttaårskontrakt, som startar i höst, är värt 80 miljoner dollar och har en lönetaksträff på just tio miljoner dollar. Kopitar tjänar bäst första året och får sedan se sin årslön sjunka varje år till och med 2021. De två sista säsongerna kommer han att dra in sju miljoner per år. Kontraktet löper ut 2024.

Källor: General Fanager & Elite Prospects

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 25 september
13:00 Luleå - Brynäs SDHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
16:00 Djurgården - Linköping SDHL
16:10 SDE - Göteborg SDHL
20:00 Washington Capitals - Buffalo Sabres NHL
00:00 Edmonton Oilers - Winnipeg Jets NHL
måndag 26 september
03:00 Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights NHL
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten