Björn Oldéen tillsammans med tre av listspelarna.
Västerås IK

Oldéens val – HockeyAllsvenskans fem bästa värvningar

ANNONS

När CMores Björn Oldéen får chansen att ranka HockeyAllsvenskans fem bästa värvningar till kommande säsong är det stark målvaktsprägel. Och något oväntat har en nykomling stått för hela seriens bästa värvning.
– Jag ser honom som en supernyckelpjäs, säger Oldéen om listettan.

Lagen i Hockeyallsvenskan börjar göra klart sina trupper, men det är ändå ganska svårt att sia om vilka lag som värvat starkast och vilka lag som kommer att tillhöra toppen av serien kommande säsong. Mycket tack vare att trupperna ser ganska jämna ut, men även för att det som alltid kommer in ett gäng intressanta men för många rätt okända importer.

En som har koll på Hockeyallsvenskan är C Mores Björn Oldéen som vi sett i kanalenshockeysändningar under säsongen. Vi bad Oldéen, som för övrigt spelat i Allsvenskan tillsammans med Conny Strömberg (Tierp) och varit lagkapten för Gästrikland i TV-pucken, att ranka seriens, enligt honom, bästa värvningar så här långt.

5. Henrik Lundberg, 25, målvakt i Västerås. Kommer närmast från Örebro.
– Det känns som en spännande spelare. Han har ändå varit och känt på SHL senaste säsongerna. När han lånats ut till hockeyallsvenskan (Vita Hästen) har det sett bra ut. Dessutom är han i den åldern där han kan studsa tillbaka och har fortfarande blicken fäst framåt i karriären. Han kommer att bli en klippa i Västerås. Det svajade en del på målvaktssidan i Västerås förra säsongen, men Henrik Lundberg känns som en sista utpost att luta sig emot uppbackad av Marcus Dahlbom.

4. Drew Paris, 28, back i Modo. Kommer närmast från Tingsryd.
– Här får Modo en riktig kanon att använda i powerplay samtidigt som han är en stor och rejäl bit i försvaret. Paris kanske inte är den vassaste på rören, men han kommer att kunna bära mycket speltid i Modo och just offensivt vara ett hot hela tiden. Nu har han spelat en säsong på svensk is och kan nog ta ett kliv ytterligare där och samtidigt få lite mer fria tyglar i Modo och leverera ännu mer offensivt efter att ha spelat i Tingsryd som spelade lite mer tillbakadraget.

3. Jordan Rowley, 26, back i Vita Hästen. Kommer närmast från University of Alberta.
– Det kommer att vara dom som flippar och dom som floppar bland importerna. Det är alltid svårt att veta vad deras tidigare poäng är värda och vad det är för karaktärer när dom här spelarna kommer till ett nytt land. Men Rowley har enormt starka poäng inom universitetshockeyn i Nordamerika. Nu har Vita Hästen även en ny forward, Kruise Reddick, men Rowley har snittat runt en poäng senaste säsongerna vilket är ruggigt starkt från backplats. Han ser väldigt spännande ut. Sedan får vi se vart det bär av.

2. Jens Jakobs, 31, forward i AIK. Kommer närmast från Linköping
– Tittar vi på allsvensk nivå så har Jens Jakobs levererat oavsett vart han har spelat. Att sätta honom bredvid exempelvis Christian Sandberg eller Oscar Steen kommer göra att det fortsätter trilla in poäng från Jakobs. Han får ta lite av Malte Strömwall rollen och kommer att vara en snajperkaraktär i AIK. En lite brasklapp kan vara åldern. Han har gjort sina SHL-försök utan att få till det. Jag hoppas att han inte har tappat drivkraften, han har ändå passerat 30-strecket. Jag hoppas han inte känner ”fasen att det inte blev mer”. Om han känner tryck och trygghet i sitt spel tror jag att Jens Jakobs kan bli en supersuccé i AIK.

1. Jonas Fransson, 36, målvakt i Västervik. Kommer närmast från Västerås.
– Att för Västervik få en sådan sista utpost, en gjuten etta i Jonas Fransson, rutinerad som han är och varit med när det blåst tidigare, kommer bli väldigt värdefullt. Här kommer han att få vara en otvivelaktig etta vilket är något som han behöver vara. Det är när han hamnat under tuff konkurrens som han har svajat i sitt spel. Här kommer Fransson stå allt han vill, antar jag, samtidigt som målvakten kommer att vara deras snudd på viktigaste spelare med tanke på att dom är nykomlingar men även tappat en hel del spelare. Jag ser Jonas Fransson som en supernyckelpjäs i Västervik. Det ska bli spännande att se vad han göra för det laget.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 26 september
19:00 Frölunda - Linköping SHL
19:00 Modo - HV 71 SHL
19:00 Östersund - Södertälje Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
onsdag 27 september
18:00 Brynäs - Djurgården SDHL
18:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Linköping - Leksand SDHL
19:00 Frölunda - AIK SDHL
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Nybro Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Brynäs Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Kalmar - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 28 september
03:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
19:00 Oskarshamn - Timrå SHL
19:00 Luleå - HV 71 SHL
19:00 Leksand - Skellefteå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Modo - Rögle SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Örebro - Malmö SHL
01:00 Washington Capitals - Detroit Red Wings NHL
fredag 29 september
18:00 AIK - Brynäs SDHL
18:00 Linköping - Modo SDHL
19:00 Djurgården - Luleå SDHL
19:00 SDE - Leksand SDHL
19:00 Brynäs - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Nybro - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Winnipeg Jets NHL
lördag 30 september
15:15 Malmö - Modo SHL
15:15 Frölunda - Rögle SHL
15:15 Luleå - Linköping SHL
15:15 Växjö - Timrå SHL
18:00 Örebro - Oskarshamn SHL
18:00 Färjestad - Leksand SHL
18:00 Skellefteå - HV 71 SHL
18:30 AIK - Kalmar Hockeyallsvenskan
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
söndag 01 oktober
12:00 HV 71 - Frölunda SDHL
12:00 AIK - Leksand SDHL
12:00 Djurgården - Modo SDHL
12:05 Linköping - Luleå SDHL
15:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
16:30 SDE - Brynäs SDHL
18:00 Nybro - Östersund Hockeyallsvenskan
01:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
måndag 02 oktober
01:00 Philadelphia Flyers - Boston Bruins NHL
tisdag 03 oktober
19:00 Modo - Leksand SHL
19:00 Västervik - Östersund Hockeyallsvenskan