Tim Sandberg.
Tingsryds AIF

Tog steget ner i division 1 och vände – nu ska han bära succélaget till nya framgångar

Han fick inte vara kvar i Örebro, och var sedan med om Södertäljes hemska säsong. Då tog han klivet ned till Huddinge i division 1 – och spelade till sig ett kontrakt med succélaget Tingsryd.
–  Jag vill verkligen ta en jättestor revansch på dom som har tvivlat på mig att jag kan spela i Hockeyallsvenskan, säger han till hockeysverige.se.

Tim Sandberg har haft en ganska krokig karriär. Efter att ha haft en fin säsong med Örebro i SHL 2013/14 fick han inget nytt kontrakt. I stället blev det Hockeyallsvenskan och Södertälje, men det blev en säsong som slutade i moll och degradering till ettan. Ånyo stod Sandberg klubblös på sommaren, men i mitten av augusti meddelade Division 1-klubben Huddinge att man knutit 25-åringen till sig.
– Säsongen för mig personligen utvecklingsmässigt i Södertälje var väldigt bra. Jag fick lite nya ”inputs” då jag jobbade med Janne Öhman. Han är en superduktig målvaktstränare som har fostrat många duktiga målvakter senaste åren. Jag fick ett annat tänk med honom, men höll mig ändå var till grunderna som jag och Micce Andreasson satte i Örebro, säger den nyblivne Tingsryds-målvakten när hockeysverige.se får en lång intervju med honom.
– Det gick absolut framåt och det var inte så att jag stod och stampade, tappade och gick bakåt. När vi sedan hade den säsong som vi nu hade i Södertälje fick självförtroendet sig en törn. Sedan är det svårt, hockey är ett lagspel där alla olika delarna måste kugga i. Nu ska jag inte låssas som att jag hade någon supersäsong i Södertälje för det hade jag absolut inte, men det var hela laget och allt runtomkring som inte fungerade den säsongen.

sandberg

Foto: Bildbyrån

När hockeysverige.se träffade Tim Sandberg förra sommaren sa han om sin jakt på ny klubb
– Jag måste känna att det är rätt förening och en liga man kan ta sig ifrån till finska högsta ligan eller SHL. Det är dit man vill. Den här säsongen kommer jag vara väldigt noggrann med att det blir rätt och att jag vet vad jag får.” Det slutade för Sandberg med spel med Huddinge i Division 1.
– Jag kom i det läget att det inte fanns några platser kvar i Hockeyallsvenskan samtidigt som SHL kändes väldigt långt bort. Även om jag hade kunna väntat in i säsongen för att se vad som händer så kände jag att få den chansen var minimal.
– I slutändan var alternativen att sticka utomlands till någon av dom lite mindre ansedda ligorna, Kazakstan, Slovakien, Danmark, Norge, Italien, Frankrike och så vidare. I det läget som jag var i livet just då med allt runtomkring så ville jag, om möjligheten fanns, stanna i Stockholm och göra klart min utbildning (mäklare) så jag hade den på det torra i stället för att åka iväg till Slovakien i åtta månader och tjäna bra pengar. Sedan kommer man tillbaka efter åtta månader och står på noll igen. Det var det stora skälet att jag ville stanna i Stockholm.

BB160325AE066

”Honken”.

Under hela sommaren hade Tim Sandberg en bra dialog med Huddinges tränare om spel i ”talangfabriken”.
– Gör jag en bra säsong i Division 1 och håller uppe mitt spel samtidigt som jag får min utbildning så kommer jag troligtvis ändå komma tillbaka till Hockeyallsvenskan och fortfarande ha chansen att nå dit jag vill.
– Jag hade en ganska lång diskussion med Nichlas Falk under egentligen hela sommaren. Han var väldigt kall och sa att han väntade tills jag hade tagit ett definitivt beslut. I slutändan blev det Huddinge. Min tanke var att jag skulle spela där till det dök upp någonting. Sedan dröjde det fram till januari innan jag fick möjligheten att åka till Karlskrona. Det var jättekul samtidigt som jag visste att ”Honken” (Johan Holmqvist) var ohotad etta. Så länge det inte skedde några skador var det träna och hjälpa grabbarna med bra stöd som gällde för mig.
– Så här i efterhand är jag jättenöjd över att jag valde att göra så. Det var absolut en jobbig säsong. Det var jobbigt att gå upp och träna på morgonen sedan åka till jobbet 8-16. Efter det åkte jag direkt till Björkängshallen, hemma halv 8 och sedan var det att sätta sig och plugga två, tre timmar. Det rullade på så hela säsongen. Det var slitsamt både för mig själv och min sambo och det kändes som det klassiska hamsterhjulet den här säsongen, skrattar Tim Sandberg och fortsätter:
– Samtidigt får man en ganska bra distans och förstår att man ska vara väldigt tacksam och glad över att få chansen att vara en professionell hockeyspelare och verkligen utnyttja den möjligheten till fullo.

Hur upplevde du nivån i Division 1?
– Jämnheten i serien innan jul är enligt mig alldeles för dålig. I alla fall den östra. Alla vet att det är fyra eller fem lag som är tuffa att möta. Sedan är det några lag där man vet att gör man en halvokej match så vinner man ändå.
– Efter jul med Allettan, då vi slogs ihop med södra där vi mötte Västervik, Vimmerby och alla dom här lagen, var en riktigt bra nivå. Det blev riktigt bra matcher med bra tryck på läktaren. Då är det hockey på riktigt och inte som när man möter Sollentuna en onsdag inför 200 personer och vinner med 9-1.
– Nivån som är i Division 1 spelar annars inte så stor roll för en målvakt. Man får mycket mer chanser emot sig, det blir mycket öppna lägen och som målvakt måste du hela tiden vara beredd på exakt allt. Jag känner ingen prestige ”att jag inte kan kliva ner i Division 1”. Det handlade mer om att ta det här vägvalet just då. Sedan fick jag ta konsekvenserna av det och som i slutändan blev väldigt bra. Att jag fick min utbildning så jag har ett bra yrke efter karriären samtidigt som jag är tillbaka i Hockeyallsvenskan i ett lag som gjorde en fantastisk säsong förra året, vilket jag hoppas att vi ska kunna göra den här säsongen med.

När hörde Tingsryd av sig?
– Det var ganska tidigt. Jag hade ett par klubbar som var på ganska tidigt och angelägna om att jag skulle komma dit. Sedan kollade jag runt lite med Johannes Jönsson, coacherna, sportchefen i Tingsryd och så vidare. Jag fick ett ganska bra intryck av Tingsryd direkt.
– Jag hade koll på hur dom vill spela och hur dom spelade förra säsongen. Jag kände att det var exakt det jag ville komma till. Alltså komma till ett lag som spelar väldigt tajt defensivt och offrar nästan allting för att se till att man inte släpper in så mycket mål för att hela tiden ha chansen att vinna matcher.

Som målvaktskollega i Tingsryd kommande säsong får Tim Sandberg relativt okända Niklas Rubin, 20, som förra säsongen spelade Division 1-hockey i Varberg.
– Helt ärligt så visste jag ingenting om Niklas innan jag skrev på och jag vet fortfarande inte så mycket om honom. Jag har hört att det är en bra kille, han kör hårt och ska verkligen ha drivet, men jag har inte träffat honom. Det får jag ta då jag kommer ner till Tingsryd lite senare.
– Det känns jättekul och jag hade en lite liknande situation i Huddinge med en målvakt som heter Daniel Fahlström. Han är född 1995 precis som Niklas och superambitiös och jätteduktig. Han kan bli hur bra som helst bara han får chansen att köra. Jag hade ett jättebra utbyte med honom och kunde dela med mig av mina erfarenheter och ge honom tips samtidigt som han var på mig och ställde frågor så jag fick ifrågasätta mitt spel själv också. Det känns verkligen som att det här kommer bli superbra.

BB141004PA046

Det här blir Tim Sandbergs tionde lag på sju säsonger och han ställer höga förväntningar och krav på sig själv inför comebacken i Hockeyallsvenskan.
– Jag ska komma dit och visa vad jag kan samtidigt som jag ska visa att jag kan spela på en väldigt hög nivå, vilket jag gjort tidigare. Visa, enligt mig själv, att jag har ett SHL-spel i mig. Sedan gäller det att få en riktigt bra säsong och visa upp det över en hel säsong igen, men även se till att vara en som laget kan lita på när det gäller att hjälpa till att vinna matcherna.
– Jag sätter självklart en väldigt stor press på mig själv och det är egentligen den som jag bryr mig om. Jag ska visa vart skåpet ska stå den här säsongen och göra min bästa säsong i min karriär.

Du kommer antagligen få dra ett ganska tungt lass i Tingsryd i och med att Niklas Rubin är ganska orutinerad, hur tänker du kring det?
– Det ser jag bara fram emot. Jag har spelat väldigt mycket i alla lag jag spelat i förutom med Djurgården en säsong då jag spelade två matcher. Jag har även sett till att få spela mycket när jag har börjat som tvåa. Jag vill spela mycket matcher och få ett stort förtroende. Sedan ska jag se till att förvalta det förtroendet på bästa sätt.

Finns det en revanschkänsla i kroppen inför säsongen?
– Den är extremt stor kan jag väl säga ha ha…
– Jag har nog aldrig varit så taggad inför en säsong som jag är nu. Det känns lite som att jag varit och vänt i dyn. Det var tungt då jag fick lämna Örebro, både personligt och hockeymässigt. Sedan fick jag en så pass tung säsong med Södertälje året efter.
– Samtidigt fick jag förra säsongen i Huddinge tillbaka glädjen för hockey. Jag kände att jag hade riktigt kul varje gång jag åkte ner till grabbarna i Huddinge och tränade och spelade matcher. Det var på något sätt lite mer lek igen och då kände jag verkligen hur kul det är att spela hockey. Nu ser jag bara framåt och vill verkligen ta en jättestor revansch på dom som har tvivlat på mig att jag kan spela i Hockeyallsvenskan och göra det bra, men jag vill även ta revansch på mig själv.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten