Björn Svensson.
SHL

FBK-förvärvet: ”Hade inte haft något emot att stanna i Malmö”

ANNONS

Han var Malmös bästa målskytt den gångna säsongen, men fick trots det inget nytt kontrakt. Björn Svensson flyttade i stället vidare till Färjestad – men gör samtidigt ingen hemlighet av att han gärna stannat kvar i Skåne.
– Jag hade absolut inte haft något emot att vara kvar i Malmö. Det ska jag inte sticka under stolen med. Men det är så här det fungerar, sedan kan man tycka vad man vill om det. Jag tror att det här var meningen, säger 30-åringen till 24 Malmö.

Även om Svenssons förstaval var att bli kvar i klubben han är fostrad i har han samtidigt snabbt funnit sig tillrätta i sin nya miljö.
– Det känns väldigt bra i Färjestad än så länge. Jag har varit där uppe och tränat med laget ett par gånger. Det känns kul men också väldigt nytt. Jag har fått möjligheter att se faciliteter och stad. Jag har fått en bra invigning, konstaterar Svensson.

Trots att han inte fick lämna på sina egna villkor kommer forwarden också hålla tummarna för Malmö kommande vinter.
– Jag har ingenting emot Malmö och jag hoppas att det går bra för dem. Sedan hoppas jag givetvis att det går mycket bättre för Färjestad, avslutar forwarden.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL