Russell, Hudler, Demers och Vrbata.
Nyheter

Här är de största namnen som är kvar på free agent-marknaden

ANNONS

1 juli har passerat och de största stjärnorna som var tillgängliga som free agents har redan hittat nya klubbar. Vi kan dock fortfarande räkna med att en hel hög med pengastinna kontrakt skrivs även de kommande dagarna och för de lag som ännu inte känner att de hittat det de söker finns bland annat följande spelare kvar att välja bland:

Jason Demers, b, Dallas (3,4 miljoner dollar i senaste lönetaksträff)
Alla de största forwardsstjärnorna på free agent-marknaden har redan hittat nya hem, men den mest hett eftertraktade backen finns fortfarande kvar. Demers kommer från två starka år i Dallas och är en topp fyra-back som har kapacitet att göra skillnad även för lag som väntas tillhöra toppen av ligan.

Kris Russell, b, Dallas (2,6 miljoner dollar i senaste lönetaksträff)
Är en av NHL:s bästa spelare på att täcka skott, men sett till den avancerade statistiken är siffrorna för Russell inte lika upplyftande. Söker nu ett kontrakt som ska vara värt i trakterna av fem miljoner dollar per år, vilket något lag i desperat behov av defensiv hjälp mycket väl kan komma att erbjuda honom.

Justin Schultz, b, Pittsburgh (3,9 miljoner dollar i senaste lönetaksträff)
Jagades av nästan samtliga NHL-lag när han kom från college 2012, men har inte utvecklats till den stjärna som alla trodde att han skulle bli. Är ändå en spelare som har förmågan att styra ett powerplay och som just har varit med och vunnit Stanley Cup. Till följd av det finns det säkerligen ändå flera intressenter.

Jiří Hudler, fw, Florida (4 miljoner dollar i senaste lönetaksträff)
Svarade för karriärens överlägset bästa säsong så sent som 2014-2015, men det gångna året var inte lika upplyftande för tjecken. Sitter ändå på en offensiv verktygslåda som gör att han kan göra stor skillnad om han trivs och hittar rätt. En joker som definitivt kan vara värd att chansa på.

Radim Vrbata, fw, Vancouver (5 miljoner dollar i senaste lönetaksträff)
Är självklart inte värd några fem miljoner dollar längre, men har definitivt skottet och näsan för målet som krävs för att vara en tillgång, inte minst i powerplay. Sköt 31 mål vid sidan av tvillingarna Sedin säsongen 2014-2015 och kan mycket väl komma upp i 20 mål igen om han hamnar i rätt omgivning.

P-A. Parenteau, fw, Toronto (1,5 miljoner dollar i senaste lönetaksträff)
Forwardsveteranen visade sig bli ett fynd för Toronto, som snodde åt sig honom billigt efter att han köpts ut från Montréal förra sommaren. Sköt 20 mål och 41 poäng i ligans sämsta lag den gångna vintern och kan vara en smart och prisvärd lösning för lag i behov av offensiv spets till kommande år.

Brad Richards, fw, Detroit (3 miljoner dollar i senaste lönetaksträff)
Det går väl inte direkt åt rätt håll för den tidigare Conn Smythe Trophy-vinnaren, vars produktion varit stadigt vikande de senaste åren. Själv känner han dock fortfarande att han har gas kvar i tanken och för en billig peng kan han bidra med ledaregenskaper och vinnarmentalitet till ett lag på jakt efter bucklan.

Brandon Pirri, fw, Anaheim (925 000 dollar i senaste lönetaksträff)
En billig offensiv lösning med stor potential. Har under flera år varit en spelare som förväntas slå igenom stort, utan att det verkliga genombrottet kommit. Har ändå visat att han redan nu är kapabel att skjuta 20 mål och blommar han sedan ut kan det bli ordentlig jackpott för laget som kontrakterar honom.

Kris Versteeg, fw, Los Angeles (4,4 miljoner dollar i senaste lönetaksträff)
Har ryktats vara på väg till Europa och kanske framförallt Schweiz, men en fortsättning i NHL är ändå inte utesluten. Har flyttat runt som värsta globetrottern de senaste åren och kan han bara få lugn och stabilitet har han definitivt det som krävs för att spela en viktig roll i en andra- eller tredjekedja.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM