Eric Lindros.
Nyheter

Lindros invald i Hall of Fame – tillsammans med tre andra

ANNONS

Eric Lindros är nu en del av Hockey Hall of Fame. Tillsammans med Sergej Makarov, Rogie Vachon och Pat Quinn valdes han in på måndagskvällen.

Då ingen av de förstaårstillgängliga spelarna var troliga att ta plats i Hall of Fame var det ett något oklart utgångsläge när de 18 i juryn nominerade vilka fyra nya medlemmar som skulle plockas in i den exklusiva skaran.

Men huvudkandidaten Eric Lindros kom med. Hart Trophy-vinnaren från 1997 hade förbisetts under många år, men fick under kvällen till slut ta plats i Hall of Fame. Lindros intåg gör att samtliga Hart Trophy-vinnare mellan 1955 och 1998 nu är med.

Han tog plats där med den ryske legendaren Sergej Makarov, målvakten Rogie Vachon och den legendariske lagbyggaren Pat Quinn. Quinn, som avled i november 2014, valdes alltså in postumt.

Sergej Makarov hade kunnat tas ut redan för 16 år sedan. Det blev bara sex NHL-säsonger, men Makarov hade en magisk karriär på hemmaplan med CSKA Moskva. Han vann också två OS-guld med Sovjet.

Rogie Vachon var överraskningen i sällskapet. Vachon hade framför allt stora framgångar med Montréal, som han vann Stanley Cup med tre gånger om. 1968, 1969 och 1971. Han vann också Vezina Trophy 1968.

Den här artikeln handlar om: