Sök
Elias Lindholm
Nyheter

Nu är Elias redo att ta nästa steg i högintressanta Carolina: ”Känns som att jag är en veteran i det här laget”

Han är bara 21 år, men är ändå en av de mer rutinerade i sitt lag. Carolina Hurricanes har en av NHL:s mest intressanta talangbanker, och nu ska både Elias Lindholm och laget ta nästa steg.
– Det ska bli kul och jag är nästan lite sugen på att sticka över redan nu och att det ska dra igång, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Elias Lindholm hade högt uppskruvade förväntningar på sig efter sin mycket fina säsong 2014/15 då han svarade för 17 mål och totalt 39 poäng på 82 matcher. Lindholm fick en stor roll och ett stort förtroende efter det och skrapade ihop lika många poäng säsongen 2015/16 som den innan, det vill säga 39. Men själv är inte Lindholm speciellt nöjd med inledningen av förra säsongen.
– Säsongen blev inte som jag hade hoppats. Det var en väldigt trög start för min del. Jag hade två poäng efter 20 matcher eller något liknande. Det var väl lite trögt, säger Elias Lindholm när hockeysverige.se får en intervju med honom under Andreas Öhgrens träning på ett gym i Gävle.
– Jag tycker ändå att jag kom igång efter den svaga inledningen. Jag hade hoppats på att göra fler poäng, men samtidigt är det svårt att börja jaga när man varit så trög i starten. Säsongen var lite upp och ner, men jag tycker ändå att jag tog ett kliv framåt förutom i starten då det var mycket motstuds.
– Jag hade mycket lägen, men det var en sådan säsong när det var mycket stolpe ut. Det var en säsong som jag helst bara vill glömma och i stället ta nya tag.

Hur ska du undvika att få samma start nästa säsong?
– Det var lite därför som jag tog hjälp av Andreas, för att ta nästa steg. Det börjar ju framförallt med att ha en bra sommarträning, att bli lite bättre på allt möjligt där jag tror att Andreas kan hjälpa mig med.

16

Teuvo Teräväinen.

Carolina har många unga bra spelare, men hur mycket tålamod har organisationen med att ni inte lyckas ta er till slutspel?
– Det känns som att vi har något bra på gång i Carolina. Nu fick vi in (Teuvo) Teräväinen också, men annars hade vi vid trading deadline ungefär samma lag. Nu har dessutom alla blivit ett år äldre så jag hoppas att vi ska kunna vara med och utmana om en slutspelsplats. Det är vad som är målet. Sedan kan allt som vanligt hända i ett slutspel.
– Det ser intressant ut med dom unga finnarna och den unga backuppsättningen som vi har. Det ska bli kul och jag är nästan lite sugen på att sticka över redan nu och att det ska dra igång, säger Elias Lindholm med ett leende.

Du är ”bara” 21 år men har redan fått en ganska bärande och viktig roll i Carolina, hur hanterar du det?
– Det känns nästan som jag är en veteran i det här laget fast jag är ganska ung, haha. Vi har ett ungt lag men framförallt känner jag att det är kul att få spela mycket. Sedan vet jag att dom vill att jag ska ta för mig mer i omklädningsrummet, att jag ska prata mer och allt sådant. Det får komma med åren. Just nu har jag fullt sjå med mig själv, men det är kul att organisationen tror på mig.

Du är en social person, men är det annorlunda att ta för sig vid sidan av isen i ett NHL-lag?
– Jag har väl egentligen aldrig varit den som pratat så mycket i omklädningsrummet. Jag försöker mer går runt och surra och se till att alla har det bra. Sedan försöker jag visa på isen. Det är väl där som mitt ledarskap ligger, att försöka gå i bräschen och visa vägen där.

DSC_0062

Elias Lindholm drogs med en lättare fotskada som han efter säsongen fick operera efter säsongen.
– Jag fick problem med en tå, men jag skulle inte säga att det påverkade min hockey. Det var en lite dryg grej, men jag skulle inte säga att det påverkade mig på isen.
– Det var ett tag som det var tufft att sätta på sig skor, grillor och sådant. På isen, när man är uppumpad av adrenalin, så tänkte jag inte på det.

Var operationen anledningen till att du tackade nej till spel i VM?
– Jag ville få det gjort så jag kunde sluta tänka på det inför nästa säsong.
– Är jag bara frisk och hel så är jag absolut gärna med. Det är alltid en stor ära att få vara med i VM. Hade jag inte gjort den här operationen och haft dom här besvären så hade jag absolut kommit dit. Men nu var det läge att ta operationen annars tycker jag själv att det skulle blivit hackigt att hålla på fram till slutet av maj och ta operationen efter det för att sedan hålla på rehabträna fram till mitten av juni.
– Jag ville få en bra sommarträning speciellt när jag visste att jag skulle få köra med Andreas också.

BB150511JM005

I landslagströjan.

Du spelade i VM 2015, hur mycket påverkar det egentligen sommarträning och återhämtning att köra tio matcher extra i maj?
– Som någon sa där borta i USA att den bästa träningen är att vara på isen. Det påverkar inte så mycket egentligen.
– Om du däremot spelar Stanley Cup final kan man verkligen börja prata om hur det påverkar. Går du så långt är du inne i juni. Håller man på till i slutet av maj borde det ändå vara ganska lugnt.

Vilka förväntningar har du på nästa säsong?
– Vi saknar någon ytterforward men får vi in någon back och forward till så tycker jag att det absolut ser intressant ut för att ta oss till slutspel. Det säger man i och för sig inför varje säsong, men med det här unga laget och i och med att Sebastian Aho och (Teuvo) Teräväinen kom in så kan bara alla steppa upp lite så ser det intressant och spännande ut inför säsongen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten