Ilja Bryzgalov.
Nyheter

Flera NHL-lag intresserade av att plocka in ”Mr. Universe”

ANNONS

Trots att han inte spelade hockey på hela förra säsongen siktar Ilja Bryzgalov, som fyller 36 år idag, på att ta en tröja i något NHL-lag nästa säsong. Och faktum är att det verkar finnas ett visst intresse för att plocka in den profilstarka målvakten.

Bryzgalovs agent, Ritch Winter, sade till ryska TASS att han hörde av sig till flera lag och att det funnits ett intresse.
– Många blev chockade över att jag ringde, men det betyder inte att de inte var intresserade. Förra veckan var sex lag intresserade av honom, berättar Winter.

Ilja Bryzgalov röstades fram som en av ligans sex bästa målvakter både 2010 och 2011, men därefter gick karriären ned längs en brant utförsbacke. Bryzgalov har dock sagt att han kan spela för en låg lön, och i stället tjäna sina pengar på bonusar. Det kan göra att lag känner att det är värt risken att chansa på veteranen.

Han hade sina klart bästa år i karriären i Arizona, men fick sen inte till det alls i Philadelphia, Edmonton, Minnesota eller Anaheim.

Den här artikeln handlar om: