Ilja Bryzgalov.
Nyheter

”Mr. Universe” hoppas på ny NHL-chans: ”Känner passionen inom mig och glöden i mina ögon”

ANNONS

Har ni glömt bort Ilja Bryzgalov, mannen som kom att bli ”Mr. Universe” med hela hockeyvärlden? Han har i alla fall inte glömt er. Den snart 36-årige ryske målvakten drömmer fortfarande om rampljuset i NHL och gör nu en ny satsning mot att ta sig dit nästa säsong.

Ilja Bryzgalov spelade inte hockey över huvud taget den gångna säsongen efter att ha tillhört Anaheim Ducks organisation under säsongen 2014/15. Det innebär inte att han har gett upp hoppet på spel i NHL. Tvärtom.
– Jag känner passionen inom mig och glöden i mina ögon. Jag vill möta en ny utmaning och jag vill få chansen att spela i den bästa ligan, säger veteranen i en intervju med spelarfackföreningen NHLPA:s webbsida.

Han säger att han har saknat sporten det senaste året, men att det var under framför allt de senaste månaden som han fick en uppenbarelse att han skulle satsa mot en ny chans i NHL.
– Jag har tittat på en hel del hockey, men när slutspelet startade, det var då det verkligen slog mig. Jag insåg att jag verkligen behövde känna den där upprymdheten igen, känna ruset man får av spelet och utmaningen att försöka stoppa de mest talangfulla spelarna i världen. Jag har verkligen saknat det. Ju mer jag tittade, ju mer passion kände jag att jag hade inom mig.

Med tanke på hur det gick för Bryzgalov under de sista åren han spelade i NHL har han en rejäl uppförsbacke framför sig om han ska ta sig tillbaka in i ligan. Han räddningsprocent på de åtta matcher han gjorde med Anaheim 2014/15 landade på anskrämliga 84,7 och han hade haft det tufft ända sedan han skrev det omtalade jättekontraktet med Philadelphia Flyers sommaren 2011, ett nioårskontrakt värt 51 miljoner dollar som han blev utköpt från redan efter två misslyckade säsonger.

Smeknamnet ”Mr. Universe”? Det fick Bryzgalov efter det här framträdandet i den första upplagan av tv-serien ”Road to the Winter Classic”.

Den här artikeln handlar om: