Cam Ward.
Nyheter

Carolina behåller trotjänarmålvakten – skrev nytt tvåårskontrakt

ANNONS

Cam Ward skulle ha blivit unrestricted free agent den 1 juli. Men nu har Carolina Hurricanes beslutat sig för att behålla den 32-årige kanadensaren. På torsdagen tecknade han ett nytt tvåårskontrakt med den enda NHL-klubben han representerat under karriären.
– Cam har varit det stora affischnamnet både på och utanför isen och i vårt samhälle i mer än tio år. Vi är glada över att han har beslutat sig för att fortsätta karriären i Carolina, säger general managern Ron Francis i ett pressmeddelande.

Wards nya kontrakt är värt 3,5 miljoner dollar nästa säsong och 3,1 miljoner under säsongen 2017/18 och har en lönetaksträff på 3,3 miljoner dollar. Det innebär en rejäl lönesänkning jämfört med det sexårskontrakt som han just har spelat av. Där hade Ward en snittlön på 6,3 miljoner dollar.

Veterankeepern debuterade för Carolina under säsongen 2005/06 och var med om att föra Hurricanes till Stanley Cup-vinsten 2006, då han också utsågs till slutspelets mest värdefulla spelare i och med att han fick ta emot Conn Smythe Trophy.

Ward har gjort 564 NHL-matcher för Carolina och har en räddningsprocent på 91,0 sett över karriären. Den gångna säsongen gjorde han 52 matcher mellan ”Canes” stolpar och stoppade 90,9 procent av skotten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL