FICK TA EMOT BUCKLAN. Sidney Crosby gav Stanley Cup till Trevor Daley (gömd bakom Chris Kunitz) efter nattens seger.
Nyheter

Därför fick skadade backen ta emot bucklan av Crosby: ”Fastnade för hans historia”

ANNONS

Det var den skadade backen Trevor Daley som fick ta emot bucklan av Pittsburgh Penguins lagkapten Sidney Crosby efter Stanley Cup-triumfen i natt. Anledningen: hans mor är svårt cancersjuk.
– Jag fastnade för hans historia efter att han hade berättat det för mig, sade Crosby till CBS efteråt.

Det är kutym i NHL att lagkaptenen för det Stanley Cup-vinnande laget ger bucklan till någon speciell spelare av en speciell anledning när man firar segern. I fjol gav exempelvis Chicagos kapten Jonathan Toews bucklan till Kimmo Timonen, den finske veteranback som gjorde sin sista NHL-match efter att ha fått sin avslutande säsong hämmad av blodproppar.

När Sidney Crosby fick bucklan efter Pittsburgh Penguins 3–1-seger mot San José Sharks i natt valde han lite oväntat att ge den till den skadade backen Trevor Daley.  Den 32-årige backen bröt fotleden i serien mot Tampa Bay Lightning och missade finalserien, men det var av en helt annan anledning som Crosby valde att ge Daley äran.

Det var efter ett besök hemma i Kanada som Crosby frågade Daley hur det var med familjen. Han berättade då att hans svårt cancersjuka mamma Trudy inte mådde så bra. När Crosby skulle lämna bucklan vidare var Daley den första han kom att tänka på.
– Jag fastnade för hans historia när han hade berättat det för mig, förklarar Crosby för CBS.

Daley var både överraskad och rörd över lagkaptenens initiativ.
– Det var rätt speciellt. Han är en fantastisk spelare, men en ännu bättre person. Det finns inte så mycket mer man kan säga om den där killen. Han är en speciell kille.

Daley, som har spelat 838 NHL-matcher med Dallas, Chicago och Pittsburgh, gav i sin tur bucklan till forwarden Pascal Dupuis. Veteranen tvingades under säsongen lägga på grund av de blodproppar som han drabbats av under den senare delen av karriären.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL