Logan Couture flyger lite under radarn trots att han är mitt inne i ett fantastiskt slutspel.
San José

Den anonyma poängkungen växer med mycket på spel: ”En av de killarna som driver det här laget”

ANNONS

29 poäng i slutspelet ger Logan Couture en rejäl ledning i poängligan. Men trots det är det sällan hans namn som nämns när man diskuterar de viktigaste spelarna i San José. Kanske blir det ändring på det snart. I torsdags var han återigen som bäst när mycket stod på spel.
– Han är en av de två eller tre killarna som verkligen driver det här laget, säger Tommy Wingels. 

Det pratas om Phil Kessel, Matt Murray, Sidney Crosby, Joe Pavelski, Brent Burns, Joe Thornton. Det är många som har olika åsikter om vem som är de respektive finallagens viktigaste spelare, men ett namn som sällan nämns i diskussionerna är San Josés Logan Couture.

Med 29 poäng leder han slutspelets poängliga tämligen överlägset. Sedan 2010 har heller ingen spelare gjort fler poäng än så i ett slutspel – då gjorde Daniel Brière 30.
– Jag tycker inte att Logan har fått tillräckligt med beröm för det, men han är en av de två eller tre killarna som verkligen driver det här laget. Han är en kille som sköter sitt i det tysta. Han blir ofta förbisedd jämfört med andra killar i det här omklädningsrummet, säger lagkamraten Tommy Wingels till AP.

Och det är när matcherna har betytt som mest som Logan Couture har klivit fram under slutspelet. När man slog ut Los Angeles i match fem stod han för tre framspelningar. I den sjunde och avgörande matchen mot Nashville gjorde han ett mål och två assist. I match sex mot St. Louis, när man blev klara för Stanley Cup-final, slog han återigen till med 1+2.

Torsdagens match mot Pittsburgh, med kniven mot strupen, var inte annorlunda. Ännu en gång gjorde han ett mål och två assist när det betydde som mest, och var tillsammans med Martin Jones i kassen de stora anledningarna till att San José kunde hålla liv i serien.
– Det är stora spelare som har den förmågan. Jag sätter honom i den kategorin, precis som att Joe Pavelski ofta göra matchvinnande mål. Logan har en förmåga att höja sin nivå när mycket står på spel. Han har gjort det för oss hela slutspelet, säger Sharkscoachen Pete DeBoer till CSN Bay Area, och fortsätter:
– Det är en bra gåva att ha. Inte alla har den förmågan.

Fram till den femte matchen var Couture, Joe Pavelski, Brent Burns och Joe Thornton samtliga mållösa i finalserien. Om man ska lyckas fullborda vändningen gäller det att en sån som Couture fortsätter vara en av lagets bästa spelare.
– Jag vill försöka producera varje kväll. Det är mitt mål när jag kommer till rinken, att försöka hjälpa mitt lag att göra ett mål, säger Couture.

Kanske är anledningen till att Logan Couture inte fått fullt så mycket uppmärksamhet som sina lagkamrater helt enkelt den som Marc-Edouard Vlasic föreslår.
– Cootch har inget skägg. Precis som mig, så vi flyger under radarn. Han är så bra offensivt men också defensivt. Man kan sätta ut honom mot de bästa spelarna och han kommer stänga ner dem, göra mål och täcka skott. Han gör allting för oss, säger Vlasic till Toronto Sun.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch