Nyheter

Sannys säsong mot sitt slut – då är det grillen som gäller: ”En frizon”

ANNONS

Omtyckt tv-expert, bloggare och twittrare. Sanny Lindström har hörts och synts lite över allt den här säsongen. Men när hockeyåret nu lider mot sitt slut ser han fram emot att vara hemma och tillbringa tid där han trivs allra bäst. Framför grillen.
– Det är en frizon, för då vet alla att man jobbar när man står vid grillen, skrattar Sanny.

Hockey-VM lider mot sitt slut och för expertkommentatorn Sanny Lindström innebär det slutpunkten på en lång säsong som har pågått ända sedan i september. När isen har smält, headsetet plockats av och kostymen bytts mot shorts och Foppa-tofflor kan 36-åringen ägna mer tid åt en annan av sina stora passioner, nämligen grillning.
– Det började när jag växte upp. Vi var ett gäng grabbar som umgicks lite och på somrarna grillade vi alltid. Det gick prestige i det där och tävlingsinstinkten kom fram. Då började vi dela ut ”Årets Grillvante” till den som hade grillat bäst under sommaren. Det blev ett tungt pris som alla suktade efter. Jag föll på mållinjen några gånger, men någon grillvante fick jag hem också.

Vad var kriterierna för att vinna den?
– Det var någon omröstning. Det handlade dels om grillningen, dels om hur man tog hand om gästerna, service, dukade fram och dukade bort. Det blev ett helhetsintryck.

Grillandet har utvecklats med åren och nu när Sanny och hans familj bor i en villa alldeles utanför Karlstad har möjligheterna att grilla förbättrats.
– När jag bodde i Sundsvall hade vi balkong och då fick jag inte ha gasol och såklart ingen kolgrill, men då hade jag en elektrisk grill som fick funka för att jag ville grilla. Nu har jag äntligen investerat i en riktigt bra grill hemma, så nu har jag bra grejer.

Vad har du för utrustning?
– En klotgrill måste man ha och så måste man ha en gasolgrill. Klotgrill är mer sport egentligen. Gasolgrill är mer om man har barn och behöver vara lite snabbare. Men när man har gäster och vill ha den perfekta glöden utan att använda för mycket tändvätska, då är klotgrill att föredra.

Blir köttet annorlunda?
– Nu har jag en så pass bra gasolgrill att det inte blir det, men har du perfekt glöd och kan grilla riktigt länge då är det roligare med kol. Men smaken blir det ingen större skillnad.

Du har lite kaxigt sagt att du skulle kunna vara med i Grillmästarna.
– Haha, jo, men jag har ju lite hög svansföring. Det skulle jag nog inte kunna vara. Jag är duktig på att grilla, men när man har sett allt annat de gör vet man att det blir svårt. Nu har jag i alla fall utvecklat mig, köpt en pizzasten och grillar pizza. Då får man det här lite mer knapriga på degen.

Vad har du för paradrätt?
– Mycket grönsaker. Det är otroligt gott att grilla det. Jag älskar när man gör en grill fast man nästa wokar dem till slut. Sedan kan man ha någon god fisk till det eller helst kött. Vi har en bra slaktare i Karlstad som förser mig med bra kött.

Om du skulle dela med dig av dina tre bästa grilltips, hur lyder de då?
– Tid. Du måste ha tid om du ska grilla, du kan aldrig stressa dig igenom det för då kommer resultatet att bli dåligt. Sedan handlar det mycket om tajming. Ska du göra halloumi, som är väldigt gott att grilla, kan du inte lägga på halloumin först av allt. Majskolvar däremot ska ligga länge för att få en bra färg. Samma med köttet. Ska du bara grilla på sidorna och lägga in det i ugnen på eftervärme? Så tid och tajming är A och O.
– Sist men inte minst – man kan inte grilla utan en kall öl. Speciellt inte om det är helg. Det är en frizon, för då vet alla att man jobbar när man står vid grillen. Då kan man säga till ungarna ”akta, här är det varmt, pappa grillar”.

Texten presenteras i samarbete med Hornbach – butikerna för Sveriges mest nöjda hemmafixare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch