Martin Jones tackas av Melker Karlsson och Paul Martin.
St. Louis

San José tystade bluesen: ”Har den bästa målvakten i ligan”

ANNONS

För andra matchen i rad nollade San José St. Louis i natt. Nu är hajarna två vinster från sin första Stanley Cup-final någonsin.
– Det är en lång väg kvar. Det är det verkligen, säger kaptenen Joe Pavelski.

San José lyckades i natt behålla den hemmaplansfördel man skaffade sig genom att nolla St. Louis på bortaplan i match två. Nu leder man konferensfinalen med 2-1 i matcher, efter att ha lyckats hålla två raka nollor. Han höll dessutom nollan i den sjunde och avgörande matchen mot Nashville, och har alltså bara släppt in mål i en av de fyra senaste matcherna.

Martin Jones har i morgon natt chansen att bli den åttonde målvakten i Stanley Cup-historien att hålla tre raka nollor. I nattens match stoppade han 22 skott, och blev återigen segerorganisatör för Sharks. Jones, som gör sin första NHL-säsong som förstemålvakt, har hittills överglänst den mer rutinerade Brian Elliott i motståndarkassen.
– Han är ryggraden i vårt lag. När han är på isen känner vi att vi inte kan förlora. Vi älskar att spela framför honom, och känner på allvar att han är den bästa målvakten i ligan, hyllar Joe Thornton.

Thornton levererade i vanlig ordning offensivt, och stod i natt för två målgivande passningar. Men det var inte storstjärnorna som stod för målen den här gången. Tomas Hertl blev tvåmålsskytt, och finske Joonas Donskoi sköt 2-0-målet i 3-0-vinsten. När Hertl sköt 3-0 i den tredje perioden blev Brian Elliott utbytt efter att bara ha räddat elva av 14 skott.

San José har nu alla ingredienser man tidigare saknat i slutspelssammanhang. Man har en glödhet målvakt, en fungerande defensiv, storstjärnor i kalasform – och breddspelare som kliver fram. Klubben han nu börja drömma om en första Stanley Cup-final.
– Det är en lång väg kvar dit. Det är det verkligen. Nu funderar vi bara på nästa match, och så tar vi det därifrån. Vi måste ha samma energi då, säger lagkaptenen Joe Pavelski.

San José leder matchserien med 2-1, och har lyckats frustrera ett St. Louis som inte hittat koden till att knäcka Sharks defensiv.
– Det är frustrerande att inte göra mål. Det är upp till oss att hitta en väg att skapa mer målchanser, och göra fler mål, säger St. Louis backstjärna Alex Pietrangelo.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch