Niklas Arell.
SHL

Försvarsresen som vet hur KHK ska lyfta: ”Vi måste vara hungrigare”

Han går från en storklubb till ett lag med betydligt mindre resurser – men vet precis vad som krävs för att få sitt nya lag att lyfta. Niklas Arell har tidigare varit med och vält de stora elefanterna och med Karlskrona står han redo att göra det igen.
– Sammanhållning och att vi har en större hunger än de andra lagen är nyckeln, säger försvarsresen till hockeysverige.se.

Han kommer från en storklubb som underpresterat sett till sina resurser till en liten klubb som måste överträffa alla förväntningar för att kunna hävda sig i konkurrensen. Niklas Arells hockeyvardag ändrades drastiskt över en natt – men han vet precis vad som krävs för att hans nya klubb, Karlskrona, ska lyckas.

Det 102 kilo tunga fysmonstret, som är känd för att vara en av SHL:s mer vältränade spelare, har sedan tidigare vält de stora elefanterna på ända under sina år i BIK Karlskoga – och nu står han redo att göra det igen.
– Det som är nyckeln när man spelar i ett lag med mindre resurser är sammanhållningen. Vi måste alla sträva åt samma håll och brinna för att vinna, säger KHK:s nya försvarsgeneral till hockeysverige.se.
– Vårt lag är fyllt med spelare som kanske inte riktigt fått chansen på allvar i andra lag och har mycket att bevisa. Här har vi chans att få ett större förtroende och vi måste ta vara på den möjligheten. Vi ska använda hungern, drivet och entusiasmen som kommer med att vi också är ett yngre lag och med hjälp av den kompensera för att vi inte har lika stora resurser.

Ishockey, SHL, Modo - FŠrjestad

Niklas Arell.

Arell själv kommer från tre år i Färjestad där han ofta spelade i en undanskymd roll. Under den andra halvan av den nyss avslutade säsongen växte dock 25-åringen ordentligt och var en av värmlänningarnas klart bästa backar.
– Det har varit tre lärorika år i Karlstad. Jag har gjort ett bra avslut på alla tre säsongerna tycker jag, men det har mest att göra med att jag fått större förtroende då. Det är inte så att jag har varit trögstartad, men det har varit svårt att prestera när man fått spela fem-tio minuter under första halvan av säsongerna.
– Samtidigt har Färjestad hela tiden haft väldigt många bra backar och det har varit en tuff konkurrens, men för min del kan prestationerna helt klart kopplas till förtroendet.

Tror du inte att det faktum att du är så erkänt bra tränad spelat in i att du avslutat säsongerna starkt då?
– Det är mycket möjligt. Jag har alltid varit en spelare som tränat väldigt hårt och det är väl till stor del därför jag tagit mig dit jag är i dag. Jag kör stenhårt hela somrarna för att komma bra förberedd och just fysiken har väl alltid varit en av mina främsta styrkor.
– Jag ser att det hjälper mig till framgång och det är därför jag håller på. Med mer istid hoppas jag nu kunna växa ännu mer.

”JAG OCH GUNNARSSON KAN BIDRA MED MYCKET”

Arell hade kunnat tänka sig en fortsättning i Karlstad – men Färjestad var aldrig intresserade av att förlänga hans kontrakt. I slutändan är backen ändå glad över hur pusselbitarna fallit på plats och i en ny miljö tror stockholmaren att han kan växa ytterligare.
– Jag tror att alla kan må bra av ett miljöombyte ibland. Nu hade jag bott in mig i Karlstad och ibland kan det nästan bli så att man blir för bekväm om man blir kvar för länge på samma ställe. Nu kommer jag till en ny roll där jag får ett större förtroende och det känns väldigt bra, säger 25-åringen och lägger till:
– Om Färjestad verkligen visat att de ville ha mig kvar hade jag kunnat tänka mig att stanna, men när jag förklarade vilken roll jag ville ha så fick jag aldrig något erbjudande.

Det spekulerades länge om att Djurgården och flera andra SHL-lag var intresserade. Varför valde du just Karlskrona?
– Mitt huvudsyfte var att jag skulle gå till det laget som visade att de ville ha mig mest. Här kommer jag få en större roll och den plan KHK hade för mig kändes verkligen intressant.
– Visst hade laget ett tungt år i fjol, men det är kul att komma till en nystartad klubb som satsar lite annorlunda. Det blir en rolig utmaning att försöka se till att laget ska bli bättre kommande år. Magkänslan var väldigt god när det gällde Karlskrona helt enkelt.

Ishockey, SHL, Kvartsfinal 3, LuleŒ - FŠrjestad

Karlskrona släppte in överlägset flest mål i SHL under fjolårssäsongen och försvarsspelet var lagets största problem under deras första år i högstaserien. Just därför kommer också Arell, som har sina främsta styrkor runt den egna kassen, bli en nyckelpjäs om Blekinge-laget ska få ett lyft kommande vinter.
– Det är en rolig press som är på mig och jag ser verkligen fram emot att ta mig an den utmaningen. Det är ett måste för mig att lyfta mig personligen om jag ska kunna hjälpa laget på det sätt jag vill.
– Jag tror verkligen att jag och Daniel Gunnarsson, som båda kommer från en storklubb som Färjestad, kan bidra med mycket detaljer i spelet som vi fått lära oss. Sedan har som sagt fysiken och att jag har ett tajt samarbete med målvakten alltid varit det som jag är bäst på.

Vad känner du då är en rimlig målsättning för Karlskrona kommande säsong?
– För mig finns det inget annat än att vi åtminstone ska ta oss till play in. Jag tycker inte att man kan gå in i en säsong med något annat mål än att man ska ta sig vidare.
– Sedan kan det ju bara bli bättre. Det kan inte gå sämre än i fjol och det är en positiv grej. Om det sedan är så att vi tar oss en eller fem placeringar upp så har vi ändå förbättrat oss. Vi ska ha inte sätta ribban för högt, utan ha en realistisk målsättning. Om vi tar några små steg i taget så kommer vi etablera oss i SHL, avslutar backbjässen.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten