Mats Zuccarello.
Pittsburgh

Ett år sen otäcka huvudskadan – nu kan Zuccarello prisas på NHL Awards

ANNONS

I fjolårets slutspel fick Mats Zuccarello ett skott i huvudet från lagkamraten Ryan McDonagh – och det höll på att gå riktigt illa. Norrmannen drabbades av en fraktur i skallen, och tappade både förmågan att prata och känseln i armen.

Men när nästa säsong började var han tillbaka på isen – och nu är han nominerad för ett pris på NHL Awards. Bill Masterton Memorial Trophy delas varje år ut till den spelare som bäst visat prov på ihärdighet, sportslighet och hängivenhet till hockeyn. Men hans två konkurrenter om priset har också ordentliga argument för varför de bör vinna.

Jaromír Jágr blev den här säsongen den äldsta spelaren i ligans historia att nå över 60 poäng på en säsong. Han har blivit hyllad för sitt hårda jobb utanför isen, och för hur han agerat mentor för sina lagkamrater.

Den sista nominerade är Pascal Dupuis, Pittsburghforwarden som tvingades lägga skridskorna på hyllan efter att ha kämpat med blodproppar i flera år. Problemen uppkom först under hösten 2014, och fick honom att missa hela den säsongen. Därefter kom han tillbaka inför säsongen 2015/16, men kunde bara spela 18 matcher innan han tvingades ta det tuffa beskedet. Efter att han tagit beslutet att lägga av med hockeyn hyllades han ordentligt vid en hemmamatch för Penguins, något som rörde honom till tårar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL