Sök
Pontus Netterbergs fina säsong i Pantern gav honom ett SHL-kontrakt med Växjö – efter flera tuffa år.
Växjö Lakers HC

Debuterade i SHL som junior – nu är han tillbaka efter tuff resa: ”Då kändes det långt borta”

När Pontus Netterberg fick lämna HV71 som 20-åring, trots 27 SHL-matcher på kontot, var det ett tungt besked för honom. I dagarna blev det klart att han skrivit på för Växjö Lakers, och han är därmed tillbaka i högsta serien fyra år efter att han lämnade HV. En tuff resa med många hinder, och tiden i Hockeyettan fick honom att tvivla på om han någonsin skulle spela i SHL igen.
– Då var det liksom två steg upp och då hade jag ändå spelare som låg före mig i ettan, som tjänade mer och fick mer förtroende, säger Netterberg till hockeysverige.se.

Som 19-åring gjorde Pontus Netterberg sin SHL-debut för HV71 säsongen 2010/11. Säsongen därpå, hans sista som junior, fick han göra 24 SHL-matcher och såg ut att vara på väg mot en lovande hockeykarriär.

Men efter det fick Netterberg inte stanna kvar i HV71, och inledde i stället en krokig resa. Han skrev på för Tingsryd, som då åkte ur Hockeyallsvenskan, och när klubben väl tog sig upp igen inför den gångna säsongen fick han beskedet att han inte skulle få förnyat förtroende. I stället hamnade han i en annan nykomling i Pantern – och där blev det succé. Med 32 poäng på 52 matcher slutade han tvåa i den interna poängligan, och var en stor anledning till att skrällaget fixade ett nytt kontrakt.
– Jag hade inga förväntningar alls. Hade jag haft högre förväntningar kanske det hade gått ännu bättre, jag var ju lite som i chock ett tag. Jag trodde inte att jag skulle prestera så bra, säger den 24-årige forwarden till hockeysverige.se.

Den fina säsongen i Pantern gav honom en härlig belöning: Ett kontrakt med Växjö Lakers, som innebär att han nu återvänder till SHL efter fyra säsonger i lägre serier.
– Det är kul att man får chansen och att de tror på en så mycket. Jag har ju haft lite speciell karriär så där, och om inte Pantern hade tagit mig hade jag kanske varit i division 1 fortfarande. Jag har mycket att tacka Pantern för.

Stephan ”Lillis” Lundh och Pontus Netterberg. Foto: Bildbyrån/Christian Örnberg

Vad var det som gjorde att det lossnade för dig på det här sättet i Pantern?
– Vi hade en bra tränare i ”Lillis” (Stephan Lundh), och jag fick spela med bra spelare. Jag fick spela jättemycket, även om det inte gick så bra vissa matcher så fick jag stort förtroende, hela säsongen.

Många lyfter fram just ”Lillis” roll i Panterns framgångar den här säsongen. Vad betydde han för dig personligen?
– Han kom med bra tips och även om man gör misstag får man ändå förtroende. Han var väldigt lugn och rusade inte iväg även om han var inne i matchen. Det är skönt att ha en sån tränare som inte håller på och skriker. Alla hade respekt för honom ändå, han behövde inte skrika.

TVIVLADE PÅ SIG SJÄLV

Foto: Bildbyrån/Daniel Malmberg

Med 27 SHL-matcher som junior såg Pontus Netterbergs karriär ut att få en fin start i HV71. Därför kom beskedet att han inte skulle bli kvar i klubben som en tuff smäll.
– Det kändes ju bra, men sen när man inte fick stanna där var det tungt när man var så ung. Jag insåg inte riktigt hur mycket som krävdes. I den sitsen var det massa juniorer som slogs om en plats, och de valde en annan. Sen dess har jag sporrats av att komma tillbaka till SHL. Jag tyckte att det gick hyfsat sist och då var jag ändå junior, och jag har utvecklats mycket på de här åren.

Vägen tillbaka till SHL-spel har varit både lång och snårig, och han förnekar inte att det fanns stunder då han tvivlade på om han någonsin skulle ta sig tillbaka. Men inför den gångna säsongen bestämde han sig för att köra hårdare än någonsin – och det gav resultat.
– Jag tvivlade lite ibland. Men inför förra säsongen bestämde jag mig och körde hårdare sommarträning, jag gav det en sista chans. Jag visste att jag var tvungen till det om jag skulle klara allsvenskan, så jag tränade mycket hårdare. Allt kändes mycket bättre då från start. I ettan var jag kanske inte lika motiverad även om jag borde ha varit det, men det är lätt att säga i efterhand.

Var det ett stort problem, att hitta motivation i Hockeyettan när du spelat i SHL bara något år tidigare?
– Ja, det kändes så långt bort då verkligen. Då var det liksom två steg upp och då hade jag ändå spelare som låg före mig i ettan, som tjänade mer och fick mer förtroende. Det kändes väldigt långt borta just då.

”BLIR HELT ANDRA FÖRUTSÄTTNINGAR”

Nu lämnar Pontus Netterberg Pantern, där många spelare haft åttamånaderskontrakt och vissa har jobbat på sidan, för en av landets bäst skötta klubbar i Växjö Lakers. En ordentlig förändring, minst sagt.
– Det blir en stor skillnad, så det ska bli riktigt kul. Det blir ju helt andra förutsättningar. Man blir omhändertagen, och det är proffsigt. Man märker stor skillnad bara när man har varit där nere två gånger nu. Det ska bli kul, det blir ett rejält steg uppåt.

Vad har klubben sagt att de vill se dig i för roll?
– De ser mig i en offensiv roll. Jag ska fortsätta det jag har gjort bra i allsvenskan, med mitt offensiva spel, men bli rappare och kämpa hårdare över hela banan.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten