Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #25

ANNONS

Så är det då dags. Här kommer säsongens absolut sista Veckans Lag, som passar på att summera de tre avslutande finalmatcherna.

Johan Gustafsson, Frölunda (2)
Återkomsten till Sverige har inte varit enkel för ”JG”, men när Frölundas öde vilade på hans axlar klev han fram och visade sig vara den matchvinnare han var för Juniorkronorna i JVM  2012. Så lugn, så förtroendeingivande och så klart mycket bättre än Erik Hanses var på motsatta sidan.

Oscar Fantenberg, Frölunda (3)
Vilket otroligt lyft smålänningen har svarat för under slutspelet. Har växt ut till en gigant i båda ändar av isen och lyckas med sin kyla med pucken lösa i stort sett alla situationer. Är helt klart en kandidat för Pär Mårts VM-trupp efter de här insatserna.

Christoffer Persson, Frölunda
En defensiv nyckelkugge som lätt glöms bort på grund av att han inte är av den mer glamourösa spelartypen. Tar alltid rätt beslut i egen zon, hittar de smarta lösningarna och är en av de främsta anledningarna till att Skellefteås powerplay inte alls fick det att lossna under veckans tre finalmatcher. Förtjänar mer beröm än vad han ofta får.

Artturi Lehkonen, Frölunda (5)
Var endast en fullträff ifrån att tangera Daniel Alfredssons målrekord från 2005. Sköt tre mål och svarade för ytterligare två assist under veckans tre finalmatcher – ett facit som i ärlighetens namn kunde varit än vassare också. Finländaren skapade lägen nästan varje gång han beträdde isen och har förmågan att alltid var på rätt ställe vid rätt tidpunkt.

Johan Sundström, Frölunda (2)
Slutspelets mest värdefulla spelare var en gigant i den fjärde finalen i Scandinavium, där han dominerade över hela banan. Är så smart, stark och spelskicklig att han alltid ser ut att kontrollera spelet och har i de avslutande finalerna, precis som hela säsongen igenom, visat sig vara en av ligans allra främsta spelare.

Ryan Lasch, Frölunda (2)
Sköt sex poäng på de tre avslutande finalmatcherna och utgjorde tillsammans med Lehkonen slutspelets kanske främsta radarpar. Hittar de där passningarna ingen annan ser och är trots sin litenhet otroligt bra på att komma ut med pucken ur trängda situationer längs sargerna.

Veckans

… poängrekord: Med sina 19 poäng vardera skrev Lehkonen och Lasch in sig som de främsta poängplockarna i ett enskilt slutspel genom tiderna för Frölunda. En minst sagt imponerande bedrift från duon som nu för alltid kommer att bli ihågkomna som hjältar i Göteborg.

… partypooper: Det var tokladdat i Skellefteå Kraft Arena, supportrarna hade iklätt sig plasthjälmar och skrålade för full hals. Allt var upplagt för fest. Då klev Artturi Lehkonen in och förstörde festen genom att skjuta 1-0 för gästerna mindre än två minuter in i den femte finalen. Som om inte det vore nog gjorde finländaren sedan också 3-0 några minuter senare. Snacka om partypooper.

… ”jag lånar kungakronan”: På lördagen åkte Henrik Lundqvist ut ur Stanley Cup-slutspelet med sitt New York Rangers. På söndagen vann Joel SM-guld med Frölunda. Visst är känslan att Joel definitivt är den av bröderna som har rätt att lägga beslag på den omtalade kungakronan för den närmaste framtiden.

… bästa: Den finaste en supporter kan göra är att stötta sitt lag i motgång. Det var därför befriande att se stora delar av Skellefteå Kraft Arena stanna kvar och hylla sitt lag efter finalförlusten mot Frölunda. Det är supporterskap om något.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch