Islandersjubel.
Nyheter

Ett osannolikt sagoslut för Islanders doldis: ”Allt har gått väldigt fort”

ANNONS

Han har blivit ratad av Detroit, fått kämpa i flera år i farmarligan och NHL-debuterade först för två veckor sedan. I natt fick Alan Quine lön för mödan när han i andra övertidsperioden sänkte Florida och gav sitt New York Islanders matchboll i första slutspelsrundan.
– Allt har gått väldigt fort, säger Isles stora hjälte.

Alan Quines väg till världens bästa liga har varit allt annat än spikrak. Han draftades ursprungligen av Detroit i trejderundan av draften 2011, men efter att han inte övertygat tillräckligt de kommande två åren belönades han aldrig med något kontrakt av Red Wings. Kanadensaren blev därför tillgänglig igen i draften 2013, där New York Islanders plockade upp honom i sjätterundan.

I det viktiga femte mötet mot Florida fick Quine chansen vid sidan av Kyle Okposo och John Tavares – en chans som han gjorde det absolut bästa av. I den andra övertidsperioden klev kanadensaren fram och sköt avgörandet i numerärt överläge, vilket ger Islanders chansen att avancera på hemmaplan i nästa match.
– Jag har nog inte riktigt greppat det än, men jag försöker bara spela. Gå till jobbet, jobba hårt och vara redo varje dag, säger Isles stora hjälte till Sportsnet om sitt genombrott på högsta nivån.
– Jag försöker bara njuta. Allt har gått väldigt fort.

SHL-BEKANTINGEN RÄDDADE STRAFF PÅ ÖVERTID

Ja, det har sannerligen gått fort på slutet, men det är något som 23-åringen fått slita hårt för under flera års tid. De tre senaste åren har han kämpat i farmarligan och höjt sig några kliv för varje år som passerat – och till slut kom också chansen som han gått och väntat på. För två veckor fick han chansen att NHL-debutera för Brooklyn-laget och i natt fullbordades sagan om doldisen.

Det var dock nära att det aldrig skulle bli något sagoslut för Quine. Dryga sju minuter in på första övertidsperioden hade nämligen Aleksander Barkov chansen att skjuta Florida till seger på straff. SHL-bekantingen Thomas Greiss räddade dock finländarens försök och gav gästerna en andra chans som de tog vara på.
– Jag var förvånad att de blåste för straff. Men jag försöker bara hålla mig till matchplanen även vid straffar och jag tog den, säger tysken.

I och med segern har nu Islanders ledningen i den täta matchserien och får chansen att avgöra hemma i Barclays Center i nästa match.

Florida – NY Islanders 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)
Florida: Aleksander Barkov (2).
NY Islanders: Frans Nielsen (3), Alan Quine (1).
NY Islanders leder med 3-2 i matcher.

Den här artikeln handlar om: