Veckans Lag …
Skellefteå AIK

Veckans lag #24

ANNONS

Ett par semifinalmatcher och ett par finalmatcher har spelats under veckan. Hockeysverige.se kör vidare, och tar ut ett av säsongens allra sista Veckans Lag.

Johan Gustafsson, Frölunda
Det är enkelt att stirra sig blind på den darriga insatsen från ”JG” igår, men tidigare under veckan levererade han. Han var den målvakt som tog Frölunda till final, och i den första finalmatchen pallade han trycket och knep segern. Om han får stå något mer i finalserien får vi se, men Gustafsson hittade till slut formen i Frölundatröjan.

Anton Lindholm, Skellefteå
Gjorde något av sitt livs match i gårdagens finalmatch. Täckte skott i mängder, tacklades, och var överallt på isen. Får inte speciellt mycket rubriker eller beröm, men gör ett fantastiskt jobb i det tysta. Och nu tycks han ha toppat formen till när det behövs som allra mest.

Lukas Bengtsson, Frölunda
Har kommit tillbaka storstilat sedan skadan, och verkligen visat att han är en av hela SHL:s bästa backar. Hade en stor del i segern i lördags, med sina 1+1, och fick totalt med sig 1+2 på tre matcher under veckan. Han kan mycket väl bli Frölundas guldvapen nummer ett nu när guldet ska delas ut.

Erik Forssell, Skellefteå
Man har bara gått och väntat på att Mr. Slutspel ska kliva fram. Nu har han gjort det. Han tog Skellefteå till final, och har där gjort mål i båda matcherna. Kliver alltid fram när det behövs som mest, och blir en av Skellefteås viktigaste spelarna i guldkampen. Är en ledare, som nu också producerar.

Joey Crabb, Frölunda (2)
Hans svit med tre raka matcher med mål bröts igår, men Joey Crabb har ännu en lyckad vecka bakom sig. På tre matcher sköt han två mål och spelade fram till ett, och har varit Frölundas genomgående bästa spelare från semifinalseriens start och framåt. Kan han bibehålla storformen?

Martin Lundberg, Skellefteå
Likt Erik Forssell brukar den här mannen ha en förmåga att bli bättre ju tajtare och viktigare det är. Efter en trög start på slutspelet har Lundberg verkligen levererat på slutet, och den gångna veckan blev det två mål från hans klubba. Men här finns det sparkapital. Tre Kronor-forwarden har kapacitet att uträtta ännu mer.

Veckans

… avsked SHL:s sämst bevarade hemlighet bekräftades när Joakim Fagervall meddelade att han kliver av som tränare för Luleå efter två år. Nu väntar en flytt till Umeå, och där ska han försöka få ordning på Björklöven är det tänkt. Vem som tar över Luleå är ännu inte klart, men enligt rykten har Lars ”Osten” Bergström skickat 1000 röda rosor till Jonas Rönnqvist. En för varje dag han älskat honom.

… kross Men avskedet blev inte så kul för Fagervall. Luleå skämde faktiskt ut sig i säsongens sista match, när man förlorade med hela 8-2 mot Frölunda. Storsatsningen gav inte det resultat man hade önskat sig, och nu är frågan vad som händer med Luleå nästa säsong.

… kaptenskamp Duellen mellan Jimmie Ericsson och Joel Lundqvist kan bli episk. De har redan gnabbat mer under de här två matcherna än ett gift par gör…över en lunch. Blir det en lång serie kan duellen mellan veteranerna, profilerna och härförarna Ericsson och Lundqvist bli det som avgör.

… absurda Vad är det med målvaktsskadorna i det här slutspelet? Christopher Nilstorp gick sönder. Lasse Johansson gick sönder. Nu har Markus Svensson också hamnat på skadelistan. Nu går vi in till en tredje final utan att veta vem som står i något av finallagen. Det hör inte direkt till vanligheterna.

… ”Vi har nio liv men inte tio” Leksand verkar ha ändlöst med liv, men Växjö hade bara nio. Efter att gång på gång ha rest sig ur en brygga räckte det inte hela vägen. Man snubblade sig till direktplatsen till kvartsfinal, vände 0-2 till 4-2 i kvartsfinalen, och kvitterade två gånger om i slutsekunderna i semifinalen. Men till sist var Skellefteå för starka.

… fingertoppskänsla Undertecknad fanns med i en panel som diskuterade den eventuella vinnaren av Stefan Liv Memorial Trophy. Svaret blev ”Markus Svensson eller Lars Johansson”. Igår startade Erik Hanses och Johan Gustafsson i mål. Fingertoppskänsla. Verkligen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 13 april
16:00 Tappara - KalPa Liiga
18:30 New York Rangers - New York Islanders NHL
21:00 Dallas Stars - Seattle Kraken NHL
22:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
23:00 Florida Panthers - Buffalo Sabres NHL
23:30 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings NHL
söndag 14 april
02:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL
02:00 Nashville Predators - Columbus Blue Jackets NHL
04:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Minnesota Wild NHL
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch