Hanna Lindqvist.
SDHL

Leksingen som föll på mållinjen: ”Självförtroendet sviker när man känner sig så nära”

Snubblande nära en VM-plats – igen. Leksands forward Hanna Lindqvist fick för andra säsongen i rad finna sig i att bli reserv när Leif Boork tog ut det VM-lag som slutade femma i Kamloops tidigare i veckan.
– Självförtroendet sviker när man känner är så nära flera gånger. Nu känner jag att jag inte är nöjd utan vill satsa för att nå dom mål som jag har, säger Lindqvist till hockeysverige.se.

Leksand hade en svajig säsong i Riksserien som tog slut efter kvartsfinalspel mot Djurgården. En av spelarna som Leksand ställde ett stort hopp till då Lina Wester och Cecilia Östberg slutade var landslagsforwarden Hanna Lindqvist. Nu blev inte höstsäsongen speciellt lyckad för Lindqvist, men däremot visade hon under vårsäsongen vilken hög nivå hon kan spela på. Men hennes fina spel räckte inte hela vägen till VM-spel utan togs ”bara” ut som reserv på hemmaplan, vilket hon är besviken över idag.
– Det är jättetråkigt att jag inte fick åka med till Kanada och det är andra året i rad som jag är reserv. Det känns som jag snubblar på mållinjen lite grann. Samtidigt vet jag att det är väldigt många bra tjejer som jag har att tävla emot, men det är surt och jag blir lite frustrerad, säger Hanna Lindqvist till hockeysverige.se.

Känner du i det läget att du vill bita ihop och kriga för en landslagsplats framöver eller går tankarna mer kring att hoppa av det här med landslagsspel?
– Ska jag vara ärlig så kände jag på slutet att jag började tappa lusten lite grann. Självförtroendet sviker när man känner är så nära flera gånger. Nu känner jag att jag inte är nöjd utan vill satsa för att nå dom mål som jag har.

En stor anledning till att Hanna Lindqvist tappade landslagsplatsen är antagligen hennes höstsäsong. Trots den så svarade hon för elva mål och totalt 21 poäng på 34 matcher. På det slutade Lindqvist trea i Leksands interna poängliga efter Iveta Koka (40 poäng) och Hanna Sköld (32 poäng).
– Början av säsongen, innan jul kan man väl säga, gick det väldigt tungt för min egna del. Det kändes som att det var min sämsta stund hittills som hockeyspelare. Efter jul lossnade det ganska rejält och då kändes det jättebra i stället.

En stor anledning till att höstsäsongen inte blev speciellt lyckad för 24-åringen var ett lite för splittrat liv vid sidan av hockeyn.
– Jag har funderat lite varför det blev så där i början. Just då hade jag lite för mycket. Jag jobbade heltid samtidigt som jag pluggade och tränade. Det kändes som allt var en stress och inget av det kändes riktigt kul.
– Sedan har jag väldigt mycket press på mig själv. Om det inte går bra så tänker jag nog lite för mycket.


Hanna Sköld och Kajsa Armborg. Foto: Ronnie Rönnkvist

”MAN FÅR EN EXTRA PRESS PÅ SIG”

När dessutom OS-spelarna Cecilia Östberg och Lina Wester slutade så föll också ett mycket större ansvar över på att spelare som bland andra Hanna Lindqvist skulle leda laget samtidigt som Leksand nu hade sin femte tränare på fyra säsonger i Christer Sjöberg.
– Eftersom Lina och Cissi var väldigt ledande spelare så tog jag ännu mer ansvar eftersom jag är en av spelarna som varit i Leksand längst av alla. Samtidigt tappade vi två bra spelare som jag hade spelat tillsammans med.

Märktes det mycket på laget att Östberg och Wester slutade?
– Dom gjorde ju mycket poäng så jag tror nog att det påverkade oss lite i alla fall. Samtidigt tycker jag också att det var flera i laget som tog ett kliv framåt. Jag tycker framförallt flera av våra yngre spelare tog det steget som bland andra Kajsa Armborg men även Hanna Sköld som haft en väldigt bra säsong.

Hur har alla dessa tränarbyten i Leksand påverkat dig som spelare?
– Det blir inför varje säsong att man måste bevisa på nytt, att man får en extra press på sig själv och måste prestera ännu bättre. Jag tror ändå inte att jag har påverkats så jättemycket av det och jag har också ganska lätt att anpassa mig till varje person som jag har som ledare.

Blev det stor skillnad när ni bytte från Jens Nielsen till Christer Sjöberg?
– Dom är olika personer, men spelmässigt tycker jag att det var ganska lika faktiskt.

Leksand tog ett steg tillbaka den här säsongen. Förra säsongen gick laget till semifinal, men nu blev det bara kvartsfinal där Djurgården blev för starka för kullorna.
– Vi tappade, som sagt var, både Cissi och Lina som var bland dom bästa. Vi saknade lite spets och hade kanske ett lite för orutinerat lag. Det blev mycket nytt för dom flesta när vi väl kom till en kvartsfinal.
– Sedan tycker jag att vi absolut inte gjorde våra bästa matcher i slutspelet. Djurgårdens förstakedja (Tina Enström, Andrea Dalen och Hanna Olsson) gör alla deras poäng medan vi är ett mer jämnt lag. Men vi har kanske inte så många spelare som kan gå in och avgöra en slutspelspelsmatch.
– Vi var inte mycket sämre, men dom hade ett lite mer rutinerat lag med spelare som vet vad som krävs, avslutar Hanna Lindqvist som nu satsar på att ta tillbaka sin landslagsplats och ser fram mot att vinna ett SM-guld med Leksand under en ny tränares ledning.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten