Brandon Manning.
Philadelphia

Flyers fick ny energi i slutspelsjakten – sätter press på formsvaga Islanders

ANNONS

Slutspelsracet i Eastern Conference må vara oväntat dött, men Philadelphia Flyers gör i alla fall sitt yttersta för att sätta eld i baken på lagen framför sig. Nattens 4-1-seger mot New York Islanders tajtar till situationen kring strecket.
– Vi har tagit upp jakten på de här killarna nu, säger Flyers forward Nick Cousins till nhl.com.

Förra veckan såg det ut att vara en kamp mellan Detroit Red Wings och Philadelphia Flyers vem som skulle ta den sista wild card-platsen i Eastern Conference. Men i takt med att New York Islanders har förlorat har landskapet förändrats.

När Flyers i natt besegrade Islanders med 4-1 på bortais krympte man marginalen till tre poäng. Islanders, som har fyra raka nederlag, har 85 poäng, Red Wings 83 och Flyers 82. Då har Islanders och Flyers elva matcher kvar att spela medan Red Wings har tio matcher kvar.

Flyers back Brandon Manning, mest känd för att ha varit involverad i incidenten som fick Connor McDavid nyckelbensskadad i höstas, tajmade in sitt första NHL-mål i sin 66:e NHL-match genom att bli matchvinnare för Flyers. Nick Cousins, Sam Gagner och Claude Giroux sköt också mål för det formstarka laget, som har sju segrar på sina tio senaste matcher.
– Vi har tagit upp jakten på de här killarna nu. Det var en viktig match, antagligen den viktigaste på hela säsongen hittills, säger Cousins till nhl.com.
– Vi måste fortsätta på det här spåret (mot Columbus Blue Jackets) i morgon och spela på samma sätt. Det här var ett stort test för oss, en stor utmaning. Vi höll oss samlade och spelade vårt spel i 60 minuter.

N Y Islanders – Philadelphia 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)
N Y Islanders: Kyle Okposo (20).
Philadelphia: Nick Cousins (6), Brandon Manning (1), Sam Gagner (8), Claude Giroux (19).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM