Michael Grabner.
Toronto

Fick stopp på evighetslång måltorka – med rumpan: ”Kände inte ens pucken”

ANNONS

De har varit två av Toronto Maple Leafs mest utskällda spelare. I natt tog de laget till en osannolik bortaseger mot Detroit Red Wings. Målvakten Jonathan Bernier stoppade 38 skott och höll nollan när Michael Grabner bröt en 31 matcher lång måltorka och gjorde matchens enda mål – med ändalykten.
– En turlig studs, säger Grabner till nhl.com om det lustiga målet.

Toronto Maple Leafs har varit ligans sämsta lag sedan man började sälja av spelare inför trade deadline vid månadsskiftet och segrarna har därefter varit lika få som de värdiga bidragen i Melodifestivalen. I natt lyckades laget i alla fall skaka fram en oväntad seger mot coachen Mike Babocks tidigare arbetsgivare i Detroit.

I Joe Louis Arena tog Maple Leafs en 1-0 seger efter att två av lagets mer osannolika hjältar klev fram och levererade för laget. Det handlade inte minst om den ofta så utskällde målvakten Jonathan Bernier. Han stod för en av säsongens bättre insatser när han stoppade 38 skott och höll sin tredje nolla för säsongen.

Även målskytten var en av de otippade i laget. Michael Grabner, som sköt 34 mål som rookie för New York Islanders 2010/11, hade lämnat isen mållös i 31 raka matcher innan han fick ett stopp på sin löjligt långa måltorka i natt. Och han gjorde det på ett synnerligen märkligt sätt.

Fri med målvakten Petr Mrázek blev österrikaren trippad av backen Danny DeKeyser, ramlade efter att ha fått i väg ett skott, bara för att helt ovetandes slå in pucken med rumpan.
– Jag försökte bara ta mig in på mål och försökte skydda pucken när jag blev omkullriven och gled in i målet, säger han till nhl.com.
– Jag såg i ögonvrån hur pucken gick in och jag visste att jag inte hade varit på målvakten. Jag kände inte att pucken träffade eller så. Det var en turlig studs.

I Toronto lämnade William Nylander isen poänglös för andra matchen i rad. Efter åtta NHL-matcher med Maple Leafs har han två mål. Han kan maximalt spela ytterligare en match för Leafs innan klubbledningen måste besluta huruvida man ska låta honom spela en tionde match och därmed bränna det första året på hans NHL-kontrakt, eller skicka tillbaka honom till AHL och farmarlaget Toronto Marlies.

I Detroit saknades Niklas Kronwall efter den knäskada han ådrog sig i lördagens möte med New York Rangers. Han kommer enligt Red Wings att bli borta i en till tre veckor.

Detroit – Toronto 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Toronto: Michael Grabner (7).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch