Loui Eriksson.
Nyheter

Ingen trejd för Loui Eriksson – Boston förstärker i stället

ANNONS

Boston Bruins såg ut att bli en säljare inför trade deadline. I stället behöll man Loui Eriksson – och plockade in ytterligare två pjäser för att förstärka laget inför kommande slutspel. 

Det var dött på många håll och kanter inför NHL:s trade deadline – och i Loui Erikssons fall var det inget annorlunda. Svensken var kanske det allra hetaste namnet som det ryktades om, men när fönstret slog igen klockan 21 svensk tid var han fortfarande en Boston Bruins-spelare.

Och i stället för att bli de säljare man ryktades att bli så valde klubben att förstärka precis innan fönstret stängdes. Man byter till sig forwarden Lee Stempniak från New Jersey Devils och backen John-Michael Liles från Carolina Hurricanes, som båda sitter på utgående kontrakt.

För Stempniak var det tredje raka året, och fjärde gången totalt som han trejdades på deadlinedagen. I utbyte får Devils draftval i andra och fjärde rundan. Carolina får val i tredje och femte rundan av draften, och forwarden Anthony Camara för Liles.

Det pratades om att Boston var ute efter en etablerad spelare och talang i utbyte för Loui Eriksson, något som man alltså inte verkar ha erbjudits av något lag. Anledningen till att han figurerat kraftigt i trejdrykten är att hans kontrakt går ut efter säsongen, och man har ännu inte kommit överens om någon förlängning.

Loui Eriksson sägs kräva ett kontrakt på 5-6 år, med en årslön på omkring sex miljoner dollar.

Hockeysverige.ses livepodcast med Uffe Bodin, Måns Karlsson och Jonatan Lindquist fortsätter diskussionerna tills alla trejder har ramlat in, och du kan lyssna här: 

uffe.bodin is on Mixlr

Den här artikeln handlar om: