Jiri Hudler och Teddy Purcell.
Nyheter

Florida slår på stort – plockar in två nya toppforwards

ANNONS

De senaste åren har Dale Tallon successivt förvandlat Florida från ett bottenlag till en utmanare med några byggstenar i taget. Nu har den erfarne general managern gått in i slutfasen av det lagpussel han lagt så länge för att göra Panthers till ett topplag på allvar. På lördagskvällen genomförde han nämligen inte mindre än tre trejder, där två av de tre spelare som ansluter till Panthers är två av de mest eftertraktade forwardsen på bytesmarknaden.

Den ena är den puckskicklige tjecken Jiri Hudler, som Tallon ger upp ett andra- och ett fjärdeval i draften för att knyta till sig från Calgary, medan den andra är Edmontons skridskovirtuos Teddy Purcell, som Floridas GM betalar ett tredjeval för. Utöver det ger också Tallon upp ett sjätteval i draften till Detroit för backen Jakub Kindls tjänster.

Efter ett succéartat fjolår har Hudler inte fått det att stämma lika bra i Calgary den här säsongen, men han har ändå svarat för 35 poäng (10+25) på 53 matcher. Purcell har samtidigt noterats för 32 poäng (11+23) på 61 matcher med Edmonton medan Kindls facit med Detroit är sex pinnar (2+4) på 25 matcher.

I och med de här bytesaffärerna, där Tallon sammanlagt alltså ger upp fyra draftval, har han breddat sin trupp betänkligt och på allvar sett till att de är en av de främsta utmanarna till Washington i den östra konferensen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL