Nyheter

Chicago rustar för ny titel – här är nästa prestigevärvning

ANNONS

Tre Stanley Cup-titlar på de senaste sex åren är inte nog för Chicago. De regerande mästarna rustar nu rejält för ännu en framgångsrik vår och landade i natt ytterligare en prestigevärvning inför det som komma skall. Efter att man under gårdagen bytt till sig Winnipegs stjärna Andrew Ladd säkrade man i natt tjänsterna från Montréals succéforward Dale Weise.

27-åringen ansluter tillsammans med tjecken Tomas Fleischmann från Canadiens i utbyte för 23-årige forwarden Phillip Danault och ett andraval i draften 2018. Montréal förbinder sig dessutom att betala 30% av Weises lön, vilket gör att genombrottsmannen endast kommer kosta Blackhawks drygt 700 000 dollar mot lönetaket.

Weise har redan nu slagit nytt personbästa när det kommer till mål under en säsong efter att han svarat för 14 fullträffar på 56 matcher i år. Kanadensaren är också en mycket skicklig checkingspelare och breddar tillsammans med Fleischmann forwardssidan hos Blackhawks ordentligt. Fleischmann har för övrigt svarat för 20 poäng (10+10) på 57 matcher den här säsongen.

I 23-årige Danault får samtidigt Montréal ett tidigare förstarundeval från draften 2011, som svarat för fem poäng på 30 matcher och börjat etablera sig i NHL med Chicago den här vintern.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM