Joni Pitkänen.
Nyheter

Comebackförsöket misslyckades – finske backen tvingas lägga av

ANNONS

Foten höll inte för en comeback. I dag kom beskedet att den finske backen Joni Pitkänen tvingas lägga av för gott, till följd av den allvarliga fotskadan han drabbades av för snart tre år sedan.
– Jag visste på förhand att det skulle kunna gå så här. Det fanns så många frågetecken. Det hade krävts ett mirakel för att jag skulle kunna spela igen, säger han. 

När Joni Pitkänen i början av månaden gjorde comeback i Kärpät var det nästan tre år sedan han skadade sin häl allvarligt i en otäck smäll när hans Carolina mötte Washington. Han tvingades till rehabilitering för att över huvud taget kunna gå igen, och nu visar det sig att foten inte håller för att spela hockey.

Efter att bara ha gjort tre matcher i Kärpättröjan tvingas han nu ta beslutet att lägga skridskorna på hyllan för gott.

– Jag visste på förhand att det skulle kunna gå så här. Det fanns så många frågetecken. Det hade krävts ett mirakel för att jag skulle kunna spela igen, säger backen till Ilta-Sanomat enligt Hufvudstadsbladet.

Direkt efter comebackmatchen tvingades han att vila i en vecka, och även efter den andra matchen han spelade hade han ont i foten. Han tvingades slutligen kliva av efter bara en period i matchen mot JYP, som kom att bli karriärens sista.
– När foten inte håller så håller den inte. Det var ändå kul att spela de här matcherna och höra till en topporganisation i ett bra lag, säger Pitkänen.
– Det känns väldigt tomt nu. Det kommer att ta en stund att smälta det här.

Den 32-årige finländaren hann göra 535 NHL-matcher och 282 poäng för Philadelphia, Edmonton och Carolina.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM