KEC Die Haie vs. Schwenningen Eishockey DEL Deutsche Eishockey Liga links: Gustaf Wesslau (KEC) 25.10.2015 …
Tyska ligan

Svenske målvakten blev målskytt: ”Första i min karriär”

ANNONS

Det hör inte direkt till vanligheterna att målvakter blir målskyttar, men igår hände det i den tyska ligan. Svenske Gustaf Wesslau tillskrevs nämligen 1-0-målet i Kölns 3-1-seger mot Hamburg Freezers på hemmaplan.

Köln hade en avvaktande utvisning och Hamburg pressade på och tog ett avslut som Wesslau räddade. Pucken studsade sedan på en Hamburgspelare och in i eget mål. Då Wesslau var den sista Kölnspelaren som rörde pucken blev han tillskriven målet.
– Det var konstigt. Ena stunden räddade jag pucken, och i sen blev jag hyllad som målskytt. Det var mitt första mål i karriären, säger svensken till klubbens hemsida.

Att folk släpper in mål när man har en avvaktande utvisning med sig händer då och då. Daniel Glimmenval gjorde ett berömt sådant mål i Brynäströjan, vilket fick Tommy Sjödin att rasa fullständigt mot skitregeln. Greg Scott har också gjort ett sådant mål i Brynäströjan, och  Niclas Wallin lyckades med bedriften under sin tid i Carolina Hurricanes.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL