Niklas Enberg.
Tingsryds AIF

Doldisen styr upp överraskningen Tingsryds försvar: ”Det har varit fantastiskt”

Han är långt ifrån något hushållsnamn i svensk ishockey, men den här säsongen har Niklas Enberg haft en nyckelroll i nykomlingen Tingsryds ramstarka försvarsspel i Hockeyallsvenskan.
— Vad ska man säga? Den har varit fantastisk, säger doldisbacken från Piteå till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tingsryd är säsongens stora positiva överraskning i Hockeyallsvenskan. Med hjälp av en grupp ”doldisar” har tränaren Magnus Sundqvist byggt ett framgångsrikt lag med betoning på just lag. Hockeysverige.se var på plats i Tegera Arena och såg helgens möte mellan Leksand och Tingsryd, en match som hemmalaget vann efter straffar. Men det man minns bäst från matchen var ändå smålänningarnas försvarsspel. Ett försvarsspel som de sämre SHL-lagen kan få stora problem med i ett eventuellt kval.

En av nyckelspelarna i Tingsryds defensiv är backen Niklas Enberg, 30, från Infjärdens SK.
— Infjärden ligger i Piteå, efter älven kan man väl säga, lite söder ut, säger Niklas Enberg när hockeysverige.se träffar honom.

Det hörs också på dialekten att han inte är någon smålänning direkt.
— Infjärdens SK var ett byalag. Jag spelade där till det jag var tolv år. Sedan blev det ett annat byalag, Öjebyns SK, och efter det blev det Piteå Hockey under juniortiden då jag var 16-17 år.

Just fostran i lilla Infjärdens SK är något som Niklas Enberg uppskattar mycket i dag och en viktig bit i hans strävan mot att bli en hockeyspelare på hög nationell nivå.
— Den tiden betydde jättemycket. Det var egentligen bara där man hängde på sin fritid. Dessvärre har hockeyverksamheten där minskat mycket och hockeylaget finns inte kvar. För mig betydde i alla fall oerhört mycket och det var på uterinken där som jag var och spelade hela tiden.


Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

ALDRIG SPELAT SHL-HOCKEY: ”SÄKERT NÅGOT JAG HAR SAKNAT”

Trots en lång karriär, med 260 allsvenska matcher, har Niklas Enberg aldrig spelat SHL-hockey. Det var nära under säsongen 2004/05 då han fick chans till spel i Luleås J20-lag. Men varför hann inte då var redo för att ta klivet in i elitserien har han inget bra svar på.
— Jag var egentligen i Piteå Hockeys A-lag som junior då men jag blev utlånad till Luleås J20. I slutet av januari blev jag tillbakaskickad till Piteå och spelade inte så mycket i A-laget efter det. Säsongen efter var jag skadad och borta hela det året. Då hade A-laget i Piteå Hockey åkt ner i division 1.
— Det har varit en lite krokig väg, men nu har det lossnat igen.

Du är 30 år, kan du känna en besvikelse över att du ännu inte har fått chansen till spel i SHL?
— Besvikelse vet jag inte, men det kanske finns någon anledning till att jag inte fått chansen. Det har säkert varit något som jag saknat, men jag vet inte riktigt.
— Som det går nu är det i alla fall det bästa som jag har spelat. Även om det inte blivit många poäng så fungerar spelet bra. I alla fall känns det som att spelet går bra och jag brukar säga att det finns andra i laget som kan göra målen. Anfallsspelet börjar ju nere i egen zon och där fungerar mitt spel i alla fall.

Efter att ha flyttat till Ljungby för spel med Troja har Enberg även hunnit med spel i Sundsvall, Oskarshamn och danska Odense innan han inför förra säsongen valde spel i division 1 med Tingsryd.
— Efter säsongen i Danmark kände jag att det var inte riktigt jag. Det var flängigt och jag fick inte ut lika mycket av mitt spel som i svensk hockey som är lite mer upp styrt.
— Jag kände att jag ville börja om lite grann och ge hockeyn svensk hockey en chans igen. Inte för att jag stängt några dörrar till Danmark, men Sverige är alltid Sverige och en trygghet för mig i alla fall.

Hur låter din beskrivning av resan med Tingsryd som du varit med om så här långt?
— Vad ska man säga? Den har varit fantastisk, säger Enberg med ett leende och fortsätter:
— Det var lite krokigt förra säsongen, men när vi väl fick spelet att stämma så har vi bara fortsatt på den inslagna vägen. Sedan tycker jag att det bara har blivit bättre sedan Magnus (Sundqvist, tränare) kom hit. Vi har ett ungt lag och det finns mycket potential i grabbarna. 

När Martin Karlsson, som tog som tränare upp er i Hockeyallsvenskan förra sängen, klev av som tränare, hur gick dina tankar kring det då eftersom Magnus Sundqvist inte var presenterad som ny coach vid den tidpunkten?
— Nej, Magnus var inte klar då. Jag har haft Martin under fyra säsonger i Troja och känner honom väl. Jag tror att det var bra att han lade av eftersom han var slut i psyket efter att ha tagit upp Tingsryd. Han gjorde det jättebra.
— Magnus var ett lite nytt namn och har överraskat på mig. Han har många sidor, men det har bara varit positiva sådana så här långt.

Vad i hans ledarskap har gjort er till ett sensationellt topplag i Hockeyallsvenskan?
— Han får alla att dra åt samma håll. Alla köper idén samtidigt som alla krigar för laget och TAIF-märket på bröstet. Alla importer levererar poäng och bidrar jättemycket till spelet i egen zon men även över hela banan.
— Nästan alla spelare har ett ledarskap i sig, tar för sig och visar att dom vill vara med.

Hur hög är hockeypulsen i orten Tingsryd just nu?
—Den är oerhört hög. Tingsryd har haft några tunga år kan man väl säga, men man är väl värda den här framgången. Alla i hela bygden står verkligen upp för laget och det är kul att få vara med på den resan.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten