Skellefteå har fått se mycket av jublande Frölundaspelare i år.
Skellefteå AIK

Så ska Skellefteå bryta dystra Frölundatrenderna: ”Måste vara smarta”

ANNONS

Trots att man leder SHL har Skellefteå ännu inte tagit en enda poäng mot Frölunda den här säsongen. Man har dessutom inte slagit Frölunda på hemmaplan sedan 2013. Andrew Calof har receptet på ändring klart för sig.
– Frölunda är det lag som gör mest mål i hela SHL så vi måste se till att vara smarta i vårt spel, säger han till Norran. 

Skellefteå och Frölunda har tampats i toppen av SHL-tabellen i stort sett hela säsongen. I eftermiddag möts de två seriesuveränerna i säsongens sista möte i grundserien, i en prestigefylld kamp.

Även om Skellefteå går in i matchen som serieledare så är det nog ändå Frölunda som har det mentala övertaget. Man har vunnit samtliga tre möten mellan lagen den här säsongen – och som om inte det vore nog har man också slagit normalt hemmastarka Skellefteå i fem raka matcher i Skellefteå Kraft Arena. Inte sedan september 2013 har Skellefteå fått fira en hemmaseger mot Frölunda, något som Andrew Calof hoppas det blir ändring på i dag.
– Vi har kämpat om förstaplatsen med dem under i princip hela säsongen och har fortfarande inte slagit dem. Så det är definitivt säsongens viktigaste match för oss hittills, säger Skellefteåforwarden till Norran.

I de två första mötena mellan lagen i år tog Frölunda övertygande segrar, med 6-2 respektive 6-3. När lagen senast möttes, i mellandagarna, var det en jämnare kamp som slutade 3-2. Så vad ska då Skellefteå göra för att lyckas besegra sin mardrömsmotståndare?
– Frölunda är det lag som gör mest mål i hela SHL så vi måste se till att vara smarta i vårt spel. Att vara stabila i defensiven och försöka utnyttja de chanser vi får, säger Calof.
– Förhoppningsvis kommer vi vara disciplinerade och inte dra på oss alltför mycket utvisningar och ge dem chansen att få igång deras starka powerplay. Även om vi litar på vårt starka boxplay-spel.

Inför matchen leder Skellefteå serien fem poäng före Frölunda. En seger skulle innebära att man positionerar sig väl för att ta hem seriesegern med tio omgångar kvar att spela. Seriesegern skulle också innebära hemmaplansfördel om de två lagen skulle mötas i finalen, vilket många förväntar sig.
– Att ha hemmaplansfördel i slutspelet är en väldigt stor sak. Speciellt genom hela slutspelet, så det kommer nog bli en intensiv match.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch