Joni Pitkänen.
Nyheter

Tre år efter skräckskadan – på lördag gör förre NHL-backen comeback

ANNONS

Det har gått nästan tre år sedan Joni Pitkänen skadade sin häl allvarligt efter att ha störtat in i kortsargen i en match mellan Carolina och Washington i NHL. En smäll som delvis låg bakom att NHL ändrade sin icingregel.

Sedan dess har finländaren inte kunnat spela hockey, men har sedan en tid tillbaka tränat för en comeback och nu är det klart att det blir en sådan. På lördag kommer han att spela för Kärpät mot Kalpa efter att han idag skrivit på ett kontrakt med de regerande finska mästarna för resten av säsongen.

Den 32-årige backen har Kärpät som moderklubb och representerade klubben fram till 2003 när han lämnade för NHL-spel, där han gjort 535 matcher för Philadelphia, Edmonton och Carolina.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL