Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #13

ANNONS

CHL-slutspelet inkräktade lite på veckans SHL-spel, men vi fick oss åtminstone två omgångar. Det är på dessa den trettonde upplagan av Veckans Lag baseras. Den här veckan är det sex stycken nykomlingar i Veckans Lag-sammanhang som tar plats. 

Oscar Alsenfelt, Malmö
Tillbaka i målet efter tre månaders skadefrånvaro. Då visade Alsenfelt upp gammal god form, och räddade 32 av 33 skott när Malmö tog en överraskande trepoängare mot Växjö.

Lawrence Pilut, HV71
Gjorde efterlängtad comeback i laguppställningen förra helgen. I lördagens match mot Djurgården slog han till med tre poäng, och sken som en sol efter matchen. Oklart om han varit mer efterlängtad eller längtat tillbaka själv.

Jonas Junland, Linköping
Var, som brukligt Linköpings bästa back i båda riktningarna i dubbelmötet mot Färjestad. Käkar istid i mängder, och bidrog dessutom med två assistpoäng i segern i returmötet.

Ludvig Rensfeldt, Rögle
Slog till med karriärens första SHL-hattrick när Rögle skrällslog Frölunda, och som om inte det vore nog lade han dessutom till en assist till poängskörden. Såg mer eller mindre på egen hand till att Rögle blev det laget som gjort flest mål på Frölunda under en match den här SHL-säsongen.

Jimmie Ericsson, Skellefteå
Var fly förbannad efter en, i hans ögon, bedrövlig första period i derbyt mot Luleå. Då klev han själv ut och klev tag i matchen på ett sätt som få andra SHL-spelare kan göra. Gjorde två poäng även om det till slut blev förlust, och lade sedan till ytterligare två i lördagens match mot Växjö.

Artturi Lehkonen, Frölunda
Den lille finländaren är inne i ett riktigt stim just nu. Gjorde ett mål i lördagens match mot Rögle, då han var en av få Frölundaspelare som närmade sig normal nivå. Ville inte vara sämre i söndagens returmatch, och valde då att göra två mål – varav ett från mållinjen. Har blommat ut till det Frölunda hoppades på, och är en spelare att verkligen njuta av i SHL.

Veckans

 

 

…skräll #1: Inte var det väl särskilt många som trodde att Rögle skulle kunna rubba ett Frölunda som kom ifrån två väldigt övertygande segrar. Då gjorde skåningarna 6-3 i lördagens möte, anförda av Ludvig Rensfeldts hattrick.

…skräll #2: Nåja, det var ändå jumbon mot nästjumbon, men visst får det ändå räknas som en skräll när Karlskrona vinner i SHL. Segern efter förlängning mot Modo var lagets första sedan 28 november.

…växeln hallå: Färjestad var inte bästa vänner med situationsrummet i torsdagens möte med Linköping. Man fick tre mål bortdömda efter videogranskning, innan man slutligen fick situationsrummets sympati på fjärde försöket.

…märkligaste: När Marko Anttila satte pucken från röda linjen, efter att Felix Sandström styrt upp den i plexiglaset bakom sig och in via ryggen, så var det märkligt nog. När sedan C More vevade en inzoomad bild frame-by-frame så visade det sig dessutom att pucken hade varit uppe i skyddsnätet, och egentligen inte borde ha godkänts.

…islossning: Det hade gått troll i målskyttet för Johan Harju. Inför matchen mot Skellefteå hade han inte gjort mål på 17 raka SHL-matcher. Då släppte det äntligen för Harju vid det bästa möjliga tillfället, och han avgjorde derbyt med två mål i slutperioden.

…medflyt: Luleå dominerade totalt i lördagens match mot Malmö, och sköt 42 skott mot Jonas Gunnarsson. Trots det krävdes det tre ordentliga studspuckar för att man skulle kunna fortsätta på det vinnande spåret.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 april
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch