Haydn Fleury.
Nyheter

Kanadas backlöfte letar formen inför mötet med Sverige: ”Måste hitta jämnheten”

ANNONS

Haydn Fleury gör nu sitt första JVM – men allting i mästerskapet har inte varit en dans på rosor. Kanada riskerar att sladda efter i Grupp A och imponerade inte mot Schweiz under tisdagens straffseger.
– Vi fick en tuff start och första perioden var inte bra. Men vi tog över matchen och krigade oss tillbaka, berättar Haydn Fleury för SvenskaFans.

HELSINGFORS (SVENSKAFANS.COM)
Mästerskapet inleddes dessutom med en förlust i rivalmötet mot grannarna USA och en efterföljande planenlig seger mot Danmark – där danskarna faktiskt tog ledningen – skrämmer inte.
– Vi har haft några sekvenser där vi har varit väldigt bra, och några sekvenser där vi behöver förbättra oss. Det är en kort turnering och allt kommer inte att vara perfekt. Vi måste bara jobba på att bli bättre, analyserar Haydn Fleury.

Kanada vilar under onsdagen innan man går upp mot Sverige i gruppspelets avslutning. Sverige kan redan då ha säkrat förstaplatsen, men nog finns det mycket att se fram emot i den matchen.
– Det blir andra matchen mot dem, så vi vet hur skickliga de är och hur de spelar. Det blir en bra match.

Fleury själv är en lovande försvarare som redan nu brukar visa härliga offensiva kvaliteter. Det i kombination med en rejäl kroppshydda gör honom allt som oftast till en effektiv back. Men, likt laget, har Fleury inte nått några höga höjder.
– Det har inte varit dåligt. Jag försöker fortfarande hitta mitt spel fullt ut. Jag har varit nära några gånger, jag har haft några bra perioder och jag har haft några situationer där jag inte har varit så bra. Jag måste bara hitta jämnheten, förklarar 19-åringen.
– Jag måste bara åka skridskor, det är då jag är som bäst. Jag måste verkligen göra det och ha fokus på det i matcherna, fortsätter han.

FINLAND ELLER RYSSLAND I EN TROLIG KVARTSFINAL

Förlusten mot USA och poängtappet mot Schweiz gör nu att Kanada riskerar att missa de två topplatserna i Grupp A. Man är beroende av att USA går på en mina eller två mot Schweiz eller Danmark – vilket känns aningen osannolikt.

En tredjeplats låter således som en sannolik placering för kanadensarna, vilket gör att man mycket väl kan ställas mot Ryssland eller Finland i kvartsfinalen – ett scenario som man gärna skulle vilja undvika.
– Vi har inte tittat så mycket på den gruppen. Jag vet att båda lagen är skickliga och har många spelare som kan näta. Det kan bli roligt för fansen att få se. Men det viktiga är att vi spelar vårt spel och lägger fokus på oss själva.

Till vardags huserar Haydn Fleury i Red Deer Rebels i WHL. 24 matcher har gett 20 poäng och säsongen ser ut att kunna bli spännande, för Fleury själv såväl som för laget. För några dagar sedan bytte man exempelvis till sig Jake DeBrusk, som gick till Boston i sommarens förstarunda, från Swift Current Broncos.
– Vi står ju för Memorial Cup den här gången, så det lär bli skoj. Men vi fokuserar på att bli bättre för varje dag. Vi gjorde en trade för en bra spelare härom dagen, så det ser bra ut. Det blir en spännande andra hälft, säger Fleury.

Hans NHL-rättigheter till Carolina, som nu ståtar med en mycket lovande framtid i sin backbesättning. Noah Hanifin och Fleury står i frontlinjen och redan nu har Fleury blickarna mot NHL.
– Mitt mål är att vara i Hurricanes nästa säsong och när sommaren väl kommer blir det mitt fokus. Fram till dess har jag fokus på att vinna Memorial Cup, berättar han.
– Vi har inte pratat så mycket om det. De har tittat på några av mina matcher och gett mig några direktiv, men inget speciellt, avslutar han däremot om kommunikationen med Carolina inför nästa säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch