Trevor Daley och Rob Scuderi.
Pittsburgh

Säsongens första riktiga NHL-trejd – veteranbackarna byter plats

ANNONS

Det dröjde en bra bit in i december innan säsongens första riktiga NHL-trejd blev verklighet. I natt bytte Pittsburgh Penguins till sig veteranbacken Trevor Daley från Chicago Blackhawks i utbyte för en annan veteranback i Rob Scuderi.

Dåligt med utrymme under lönetaket och allt fler långtidskontrakt. Där har ni två tydliga anledningar till att NHL-klubbarna har haft svårt att genomföra trejder den här säsongen. Efter att endast en trejd genomförts på hela säsongen – och den involverade bara farmarlagsmålvakten Kevin Poulin – lyckades Pittsburgh Penguins och Chicago Blackhawks i natt komma överens om en affär som innefattade två veteranbackar.

Penguins plockar upp Trevor Daley, 32, från Blackhawks och släpper ifrån sig Rob Scuderi, 36. Båda spelarna sitter på kontrakt över nästa säsong, men i fallet med Scuderi kommer Penguins att fortsätta betala 33 procent av backens lön. Daley har en lönetaksträff på 3,3 miljoner dollar medan Scuderis ligger på 3,375 miljoner.

Daley kom till Chicago i somras i Patrick Sharp-trejden efter att ha tillbringat hela sin NHL-karriär, över 700 matcher, med Dallas Stars. Efter att ha skjutit karriärbästa 16 mål och 38 poäng på 68 matcher har han haft svårt att få spelet att stämma i den nya klubben och bara mäktat med sex assist på 29 matcher. Nu får han chansen till en nystart i Pittsburgh, där hans första uppdrag blir att ge laget avlastning i skadade Kris Letangs frånvaro.
– Vi gillar Trevor eftersom han kan åka skridskor. Han kan transportera pucken, vilket är något vi har pratat om att vi vill förbättra. Vi vill förbättra vår backuppsättning med flera spelare som kan sätta pucken i spel och han kan verkligen göra det, säger Penguins general manager Jim Rutherford som sparkade coachen Mike Johnston och ersatte honom med Mike Sullivan i lördags.

Rob Scuderi har fyra assist på 25 matcher den här säsongen. Under sin NHL-karriär har den defensive backen spelat 745 matcher för Pittsburgh och Los Angeles Kings. Han vann Stanley Cup med Penguins 2009 och med Kings 2012.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL