Nyheter

VIDEO: Här står Larsson upp för kaptenen – slåss med förre lagkamraten

ANNONS

Adam Larsson gick sin första NHL-fajt i natt – och det mot ett välbekant ansikte. När New Jersey Devils svenske back kastade handskarna för första gången var det den tidigare lagkamraten Steve Bernier i New York Islanders som stod för motståndet.
– Jag tvekade aldrig, säger Larsson till NJ Advance Media efter Devils 0-4-förlust i Brooklyn.

Adam Larsson har aldrig gjort sig känd som den mest fysiska backen. Men i nattens derby mot New York Islanders kändes sig 23-åringen tvungen att kliva fram och använda knytnävarna. New Jersey-svensken reagerade omedelbart när Islanders forward Steve Bernier delade ut en småful tackling på Devils kapten Andy Greene i den andra perioden.
– Jag var mer eller mindre tvungen att göra göra det när min backpartner och kapten blir intacklad i sargen på det där viset. Han har varit min partner hela säsongen, han är kapten och ryggraden i vårt försvar. Så jag tvekade egentligen aldrig, säger Adam Larsson till NJ Advance Media.
– Han åkte in i sargen på ett avigt sätt, så det var det rätta beslutet.

Greene hyllade Larsson för hans initiativ.
– Det är en sådan kille ”Lars” är. Han klev in där på en gång, säger han.
– Hela laget uppskattar det, men framför allt gör jag det. Det där är ingenting han är van eller bekväm med, men han gjorde det ändå och det är stort av honom.

SPELADE IHOP UNDER FYRA SÄSONGER

Det som gör situationen ännu mer pikant är att Bernier är en gammal lagkamrat till Greene och Larsson. Innan han skrev på för Islanders inför årets säsong hade han representerat Devils i fyra raka säsonger och bland annat spelat Stanley Cup-final med laget 2012.
– Alla tyckte att det var en ful tackling, så Larsson kom in och försvarade sin lagkamrat. Jag fick försvara mig själv och det är så det funkar i hockey ibland, säger Bernier.

Efteråt fanns det inga sura miner de gamla lagkamraterna emellan.
– Jag pratade lite med honom medan vi satt i utvisningsbåset. Inte mer än så. Jag tror inte att han menade att tackla honom på det där sättet och det var det han försökte förklara, säger Adam Larsson som fick 17 utvisningsminuter för fajten eftersom han ansågs ha varit den som startade allting.
– Jag vet inte om jag skulle kalla det för en fajt. Det var snarare en brottningsmatch. Men jag skadade mig inte, så det var bra. Och ”Greenie” skadade sig inte heller.

Islanders vann matchen med klara 4-0 och apropå före detta lagkamrater som ställde till det för Devils var det lagets tidigare back Marek Zidlicky som sköt två av hemmalagets mål.

N Y Islanders – New Jersey 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)
N Y Islanders:
Marek Zidlicky 2 (3), John Tavares (13), Matt Martin (3).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL