Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #10

ANNONS

Hockeysverige.se sammanfattar SHL-veckan, och tar ut Veckans lag för näst sista gången under året. Nu återstår bara en spelvecka innan juluppehållet.

Mantas Armalis, Djurgården
Litauern stod bara en match i veckan, men var strålande när Djurgården lyckades besegra Skellefteå med 2-1 på hemmaplan. Stod bland annat för en räddning som definitivt kommer finnas med i den absoluta toppen när ”Årets räddning”ska utses. Toppar numera räddningsprocentligan i SHL.

Ilkka Heikkinen, Växjö (3)
Han har fått lite kritik för sitt spel i Växjö under säsongen, men poängen fortsätter trilla in för Ilkka Heikkinen. I veckan stod han för tre målgivande passningar i Växjös två segrar mot Karlskrona, och fortsätter dra ett tungt lass hos de regerande mästarna.

Jonas Holös, Färjestad
Färjestad har haft en backkris, med flertalet nyckelspelare borta. Då har Jonas Holös fått ta ett ännu större ansvar än tidigare, och det har han gjort med bravur. Precis som Heikkinen levererade norrmannen tre målgivande passningar under veckan, och han går mot sin poängmässigt bästa säsong i SHL.

John Persson, Färjestad
Sköt Färjestad till segern mot Rögle med sina två powerplaymål, och blev målskytt även i torsdagens match mot Malmö. John Persson får ta ett stort ansvar framåt, när spelare som Johan Ryno inte fått igång produktionen.

Jacob Lagacé, Luleå
Luleå är ligans formstarkaste lag numera. Joakim Fagervall har till sist fått ordning på stjärnbygget, och en av de som vaknat till liv är Jacob Lagacé. Nyförvärvet från Asplöven sköt två mål och spelade fram till ett under veckan.

Joakim Hillding, Växjö
Han värvades som en tilltänkt toppspelare, men Joakim Hillding fick inte alls till spelet i Växjö till en början. Petades från laget under en tid, men har nu hittat formen. Noterade 2+1 på två matcher i veckan, och avgjorde lördagens match mot Karlskrona med sitt 4-3-mål.

Veckans

 

…debutant I Blott 16 år gammal skrinnade Rögles Timothy Liljegren in till karriärens första SHL-match i torsdags. Tankarna gick direkt till stjärnbackar som Kenny Jönsson och Hampus Lindholm, som också slagit igenom i just Rögle. När man jagade mål i slutet av matchen mot Färjestad var det Liljegren (född 1999!!!!) som var spelfördelare på blålinjen.

…debutant II I nyss nämnda match mellan Färjestad och Rögle snodde en annan debutant rubrikerna. Christoffer Persson lånades inför matchen ut från Frölunda, och slog till direkt i Färjestadströjan. Iklädd Frölundas underställ i omklädningsrummet, men det var rivalen Färjestad han hjälpte på isen.

…maktdemonstration Skellefteå kom till Scandinavium med tolv raka segrar, men blev mosade av Frölunda. Efter drygt halva matchen ledde hemmalaget med 4-0, och slutsiffrorna skrevs till 6-3. Frölunda visar att man alltjämt är Sveriges bästa lag så här långt.

…comeback Efter över ett år vid sidan av isen var Sebastian Enterfeldt till slut tillbaka i Brynäs laguppställning i torsdagens match mot Djurgården. Ett skadeskjutet Brynäs kommer minst sagt ha användning av nyckelcentern Enterfeldt under andra halvan av säsongen.

…flashback Modo har ryckt upp sig sedan Larry Huras ersattes av Andreas Johansson, men i lördags såg det ut som att Huras ande letat sig in i Modobåset igen. Laget blev fullständigt förnedrat av Luleå på hemmais, efter att kvällen före stått upp riktigt bra i bortamötet. Visst fick man lite flashbacks från Huras tid vid rodret?

…Eldebrink Det har blivit mer regel än undantag att Anders Eldebrink kritiserar domarna vid förluster. Den här gången tog han i ordentligt, och sa i CMore att man borde ”skicka hem” den tyske domaren Gordon Schukies. Han tog dock snabbt tillbaka uttalandet och bad om ursäkt. Schukies gjorde överlag en svag match när Färjestad besegrade Rögle, men han var åtminstone inte som en tysk som är hög på LSD på rejv.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 18 april
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
15:15 Skellefteå - Rögle SHL
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
söndag 21 april
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga